به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «محمد رضا کلائی» امروز(۲۰ بهمن) در یکصدو بیستمین جلسه علنی شورای شهر در خصوص بودجه سال آینده شهرداری، گفت: خدا را شاکریم که در سال پایانی برنامه میان مدت ۹۷-۱۴۰۰ امروز بودجه ای را تقدیم می کنیم که چنانچه محقق شود که دور از دسترس هم نیست عمده اهداف برنامه میان مدت محقق خواهد شد، امروز بودجه سال ۱۴۰۰ را تقدیم شورا میکنیم، وقتی وارد بودجه شدیم با چند تهدید اصلی مواجه بودیم.
شهردار مشهد اضافه کرد: بخشی از تهدیدهای حاکم بر بودجه ۱۴۰۰ شامل تبعات غیرقابل پیشبینی لایحه درآمدهای پایدار شهرداری ها، رشد هزینه نگهداشت شهر در سال آتی در اثر توسعه زیرساختهای شهری، پیشی گرفتن نرخ رشد هزینههای جاری نسبت به نرخ رشد منابع شهرداری، عدم ثبات اقتصادی، سیاسی و پیش بینی تورم فزاینده در سال آتی و کاهش منابع انسانی و افزایش هزینه ها ناشی از همه گیری ویروس کرونا میشود.
کلائی با بیان اینکه سال بعد انتخابات فعالیت ها را تحتالشعاع قرار میدهد و ناخودآگاه بر روی کسب منابع اثر میگذارد، اظهار کرد: در کنار تهدیدات فرصتهای تدوین بودجه ۱۴۰۰ شامل تمرکز بر روی تحقق حداکثری بودجه سال آینده با توجه به تصویب طرحهای تفصیلی، فراهم کردن زمینه امکان برنامهریزی برای ششمین دوره شورای اسلامی شهر مد نظر بوده است.
وی ادامه داد:نگرش ویژه به برشهای موضوعی و موضعی مانند بازآفرینی شهری، توس، شهر همگان و کاهش سهم بدهی بانکی در مصارف شهرداری، اتمام پروژه های زیرساختی و دارای اولویت از منظر شورای اسلامی و شهرداری و افزایش سهم دولت در بازپرداخت اصل و سود اوراق مشارکت در بودجه هم از دیگر نکات مد نظر بوده است.
شهردار مشهد ادامه داد : تعریف نکردن پروژههای جدید و اهتمام به تکمیل پروژههای نیمه تمام با رعایت صرفه جویی در هزینه های عمومی مدیریت شهری از دیگر ویژگیهای بودجه سال آینده شهرداری مشهد است.
کلائی ادامه داد: از مجموع 17هزار و 642 میلیارد تومان بودجه سال آینده ،7798 میلیارد تومان سهم درآمدهای عمومی است که 44درصد بودجه است که بخشی از آن کمک های دولت پیش بینی شده است که پیگیر تحقق آن خواهیم بود، در حوزه مصارف یک نسبت 32 به 68 برای جاری و عمرانی خواهیم داشت که نسبت به سایر شهرها وضعیت بسیار خوبی را داریم.
وی به پروژه های مهم در بودجه سال 1400 شهرداری مشهد اشاره کرد و گفت: 2500 میلیارد تومان برای توسعه خطوط ریلی، 800میلیارد تومان تجهیز و توسعه فضای سبز، 730 میلیارد برای احداث و اصلاح معابر سواره رو،630 میلیارد تومان برای نوسازی و توسعه ناوگان اتوبوسرانی و توقفگاه ها، 380 میلیارد تومان تملک های مورد نیاز برای اجرای پروژه های شهری است.
شهردار مشهد ادامه داد: ۳۵۰ میلیارد تومان برای احداث 6 تقاطع غیر همسطح،330 میلیارد تومان برای پروژه های هدف بازآفرینی شهری، 286 میلیارد تومان توسعه پیاده روها و پیاده راه ها، برای هوشمند سازی و طرح های دانش بنیان نیز 280 میلیارد تومان هم در بودجه سال آینده اعتبار پیش بینی شده است.
وی افزود: همچنین برای بهسازی و احداث مسیل ها و کانالهای جمع آوری آب های سطحی 250 میلیارد تومان، برای احداث و توسعه و تجهیز مراکز فرهنگی و گردشگری 140 میلیارد تومان، تکمیل و اجرای شبکه جداسازی آب شرب از آب خام 100 میلیارد تومان، برای خرید تجهیزات واحداث ایستگاه های آتش نشانی 90 میلیارد تومان و برای احداث و تکمیل پارکینگ ها نیز 70 میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده است.
نظر شما