برگزاری آیین غبارروبی بارگاه حضرت بی بی حکیمه (س)

آیین غبارروبی بارگاه مطهر حضرت بی بی حکیمه (س) خواهر بلافصل امام رضا (ع) در دل کوهستان های زاگرس جنوبی توسط اعضای هلال احمر شهرستان گچساران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در گچساران، امروز جمعه (۱۷ بهمن) به همت جمعیت هلال احمر شهرستان گچساران، آستانه مقدسه حضرت بی بی حکیمه (س) به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی و سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) غبارروبی شد.

 

مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان کهگیلویه و بویراحمد، در همین رابطه گفت: شستن ضریح مقدسه حضرت بی بی حکیمه (س) با گلاب، ضدعفونی کردن تمامی صحن ها، ابنیه و فضاهای فیزیکی داخلی و بیرونی و گردگیری از اقلام و امکانات موجود در این فضای معنوی و قرائت زیارت آن حضرت، از اقدامات انجام شده است.

 

«امان الله جهانبین»، خاطر نشان کرد: این برنامه با هدف مشارکت اعضا در مقابله با شیوع ویروس کرونا، رعایت دستورالعمل های بهداشتی و در راستای برنامه‌های معنوی فرهنگی و بشر دوستانه هلال احمر انجام شد.

 

آستان مقدس حضرت بی بی حکیمه (س)

حضرت بی بی حکیمه (س) به دعوت حضرت علی بن موسی الرضا (ع) برای دیدار وی به همراه «گل گل خاتون» و «کاکا مبارک» به ایران می‌آیند و در طی مسیر کفار و ماموران مامون به آنان حمله می‌کنند، «کاکا مبارک» کشته می‌شود و «بی بی حکیمه (س)» و «گل گل خاتون» به داخل غاری که هم اکنون زیارتگاه است پناه می‌برند.

 

آستان مقدس حضرت بی بی حکیمه (س) خواهر امام رضا (ع) پرآوازه ترین قطب مذهبی جنوب ایران، مرواریدی درخشان در دل سرزمین آب و آتش و جلوگاه راز و نیاز با خدا است و چون مرواریدی در دل کوهستان‌ های زاگرس جنوبی و در نزدیکی خلیج نیلگون فارس قرار دارد، که هر ساله زائرانی از سراسر کشور و خارج از کشور به زیارتش می‌شتابند.

 

زندگینامه حضرت بی بی حکیمه

طبق نقل برخی علما، فاطمه وسطی، همان بی بی حکیمه (س) می‌باشد که با توجه به این قرائن، چنین احتمال می‌رود که تولد ایشان قبل از سال ۱۷۵بوده، یعنی بعد از تولد فاطمه کبری و قبل از تولد فاطمه صغری.


پدر ایشان حضرت باب الحوائج امام موسی بن جعفر (ع) و مادر وی به قولی «ام احمد» از زنان زاهد و نجیب عصر خویش بود، حضرت بی بی حکیمه (س) فرزند امام و خواهر بلا فصل امام رضا (ع) بوده است.

 

حضرت بی بی حکیمه (س) پس از شهادت غلام خود، به همراه کنیزش در تنگه‌ای در این منطقه پناه می‌برد و در درون غاری مخفی می‌شود و در همانجا بر اثر بیماری جان می‌سپارد. در پایان قرن سوم و اوایل قرن چهارم بقعه این امامزاده به دست ابو محمد حسن حاکم ارجان ساخته شد و در دوره‌های مختلف این کار ادامه پیدا کرد.

 


طبق برخی روایات، ایشان دارای ۱۹ برادر به نام‌های: حضرت علی بن موسی الرضا (ع)، ابراهیم، عباس، قاسم، اسماعیل، جعفر، هارون، حسن، احمد، محمد، حمزه، عبدالله، اسحاق، عبید الله، زید، فضل، حسین، سلیمان و حسن می‌باشد و ۱۷ خواهر به نام‌های: فاطمه کبری (حضرت معصومه «س»)، فاطمه صغری، ام ابیها، رقیه صغری، ام جعفر، لبابه، رقیه، زینب، خدیجه، علیه، آمنه، حسنیه، بریهه، عایشه، ام سلمه، ام کلثوم بوده است.

 

بقعه متبرکه حضرت بی بی حکیمه (س) در فاصله ۸۰ کیلومتری جنوب شهرستان گچساران در موقعیت خاص جغرافیایی در میان کوه‌هایی صعب العبور و درکنار چشمه‌ای جوشان قرار دارد.

 


مرقد حضرت بی بی حکیمه (س) در فضایی تقریبا مدور قرار گرفته است که در اصل فضایی باز و طبیعی بوده و در عمق کوهستانی صعب العبور و منحصر به فرد ایجاد شده است، به گونه‌ای که سقف آن به شکل ناهمواری سنگ تراشی شده و دیواره‌های آن با سیمان زبره کاری شده است. در این محل قبر دیگری وجود دارد، که بر اساس روایات معتبر این محل به گل گل خاتون کنیز با نجابت و وفادار بی‌بی حکیمه (س) تعلق دارد.

 


ارتفاع آرامگاه بی‌بی حکیمه (س) از کف تا سقف بیش از ۱۰ متر و مساحت فضای حرم افزون بر ۴۲۰ متر مربع بوده و از کف حرم تا کف ساختمان اصلی که به در ورودی حرم منتهی می‌شود ۱۲ پله وجود دارد که منتهی به ورودی راهرو و بین دو جایگاه مردانه و زنانه است.

 

در نزدیکی آرامگاه بی بی حکیمه (س) درب کوچکی به نام «باب‌المراد» وجود دارد که به روایات متعدد ورودی غاری بوده که بی بی حکیمه (س) به همراه کنیز خود در آن پناه گرفته و از دست دشمنان پنهان شده بودند.

 

سالانه بالغ بر یک میلیون نفر از سراسر کشور و کشور‌های حوزه خلیج فارس به زیارت بارگاه بی بی حکیمه (س) خواهر تنی شاهچراغ (ع) در این شهرستان مشرف می‌شوند.

 

آنان به عشق اهل بیت (ع) راه پر پیچ و خم و ناهموار زیارتگاه بی بی حکیمه (س) را از میان تپه ماهور‌های بلند گچساران می‌پیمایند تا از این چشمه گوارای معرفت و حقیقت جرعه‌ای بنوشند.

امامزاده بی بی حکیمه (س) در استان کهگیلویه و بویراحمد، شهرستان گچساران، بخش مرکزی، دهستان بی بی حکیمه، روستای بی بی حکیمه قرار دارد.

 

  

 

کد خبر 1023866

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha