«میثم زارع» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهار داشت: از مهم ترین صنایع دستی این شهرستان گلیم و چرم است که مرغوب ترین چرم در روستای پیرشهید این شهرستان تولید می شود ولی این ظرفیت خاص را نتوانستیم به خوبی معرفی کنیم و امروزه نگاه مردم به صنایع دستی تزیینی است و باید به عنوان یک صنعت به آن نگاه شود و به عنوان یک محصول از آن استفاده کنیم نه ایکه فقط برای تزیین در گوشه ای از خانه خاک بخورد.
مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شیروان بیان کرد: گلیم این شهرستان که در اکثر بازار استان های کشور به قیمت بسیار بالایی به فروش می رسد فقط مختص به تابلو فرش شده در صورتیکه باید گلیم به روز شود و از آن برای رو مبلی، پتوی مسافرتی، روانداز صندلی ماشین و غیره استفاده شود.
زارع تصریح کرد: اینک بیشتر هزینه تولیدات صنایع دستی این شهرستان که از کیفیت و مرغوبیت بالایی برخوردار است و فروش خوبی در بازار سایر استان ها دارد به جیب دلالان می رود که بهتر است شرکت تعاونی صنایع دستی ایجاد شود و پول خوب حاصل از فروش این محصولات به جیب صنعتگر برود تا موجب انگیزه و تولیدات بیشتر این قشر شود.
وی خاطرنشان کرد: صنعتگران شناسایی شدهاند و در کلاس های چرم دوزی در روستای پیرشهید از توابع بخش مرکزی شهرستان مشغول به فعالیت هستند همچنین کلاس هایی در زندان برای معرق و در امام زاده غیبی برای گلیم بافی در نظر گرفته شده است.
وی عنوان کرد: با توجه به شیوع کرونا صنعتگران برای فروش محصولات خود و جلوگیری از هرگونه ضرر و خسارت محصولات خود را در فضای مجازی به فروش می رسانند که در این اوضاع اقتصادی فروش آنان خوب است.
زارع افزود: اینک ۳۵۰ نفر از فعالان حوزه صنایع دستی شهرستان شیروان از بیمه برخوردار هستند.
شیروان به عنوان دومین شهر پرجمعیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد واقع است که هنرمندان زیادی در رشته های مختلف صنایع دستی از جمله گلیم، سفره کردی و سفالگری دارد.
نظر شما