به گزارش خبرنگار شبستان، روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: تعاونی اعتبار «اعتماد ایرانیان» (موسسه مالی و اعتباری اعتماد ایرانیان ـ در شرف تاسیس) فاقد مجوز بوده و هیات مدیره آن نیز فاقد صلاحیت لازم جهت تصدی امور آن هستند.
این در حالیست، که شبکه دو سیما در چند روز اخیر در خلال برنامه های تبلیغاتی خود این تعاونی را به عنوان موسسه ای قانونی و معتبر معرفی کرده است.
این گاف تبلیغی نشان می دهد که هیچ نظارتی بر پخش آگهی های تبلیغاتی در سیمای ملی وجود ندارد؛ و رویکرد اقتصادی بر تبلیغ اصولی در برنامه های رسانه ملی غلبه کرده است. اینجاست که باید از قدم گذاشتن رسانه ملی در راهی پر خطر که رسانه های غربی را از ماهیت رسانه های آرمانی دور کرد، احساس خطر کنیم.
نقطه آغازین غلبه رویکرد تجاری در تولید محتوای رسانه ها بویژه رسانه های تصویری به اوایل قرن بیستم در غرب بر می گردد، از آنجایی که دوره رسانه های آرمانی به دلیل رسوخ هر چه بیشتر فرهنگ سرمایه داری در لایه های زیرین زندگی انسان غربی به سر آمده بود، رسانه ها برای سرپا نگه داشتن خود ناگزیر به تبلیغ آگهی های کارتل های اقتصادی و صنعتی روی آوردند.
این نزدیکی رسانه ها به کانون های ثروت اگرچه مشکلات مالی را تا حدودی برطرف کرد اما موجب در غلطیدن آنان به ورطه کسب سود بیشتر شد، در این میان رسانه های تصویری چون تلویزیون به دلیل توامندی های زیادی که در جذب طیف گسترده ای از مخاطبان داشتند، بیشتر از سایر رسانه ها توجه کارتل های اقتصادی را جلب کردند.
این رسانه از همان آغاز تا به امروز با ورود به خانه های مردم چنان با زندگی بشر در آمیخت که تصور زندگی بدون تلویزیون محال به نظر می رسد، اما همین ویژگی موجب شده تا دست اندرکاران آن با راه اندازی هزاران شبکه، به سمت کسب سود بیشتر خیز بردارند، به گونه ای که نیل پستمن معتقد است معرفت شناسی برخاسته از این شبکه های تلویزیون «نه فقط حقیرتر و بی مایه تر از معرفت شناسی ساخته و پرداخته سایر رسانه های غربی است، بلکه بسیار خطرناک و نابخردانه، با عقل و اندیشه در ستیز است.
پایان پیام/
نظر شما