به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، کسب نظر مشورتی جمهوریاسلامی درباره آینده افغانستان، ارزیابی اجرای تعهدات ایران هیچ ارتباطی به آمریکا ندارد، شکاف هزینه و درآمد از دلایل رد کلیات بودجه،تاکید عراقچی بر آزادسازی سریعتر منابع ارزی ایران در کره از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در چهارشنبه ۱۵ بهمن است.
کسب نظر مشورتی جمهوریاسلامی درباره آینده افغانستان
محمدرضا فرقانی در گفتگو با برنامه "رویداد" با اشاره به مذاکرات صلح طالبان و دولت افغانستان که بر اساس توفقنامه میان طالبان و امریکا شکل گرفته است، اظهار کرد: در حال حاضر این مذاکرات تعطیل شده ولی در پشت پرده تلاشهایی در جریان است تا این مذاکرات مجددا انجام گیرد.
وی با اشاره به اینکه روند کنونی ناشی از تغییر دولت در امریکا بوده است، ادامه داد: سفر هیئت طالبانی به تهران بدلیل نفوذ ایران در افغانستان است؛ چنانچه از 4 دهه گذشته، یکی از کشورهای دارای تاثیر در صحنه تحولات سیاسی و نظامی افغانستان بوده است.
فرقانی تصریح کرد: طالبان با این اقدام تلاش کرد نظرات مشورتی جمهوری اسلامی را دریافت نماید و از طرفی حمایت ایران را از مذاکرات صلح پیش رو کسب نماید.
وی افزود: دولت افغانستان مخالف حضور نظامی طالبان است و طبیعتا موضع مثبتی به این سفرها و مذاکرات ندارد؛ چراکه دولت افغان تصور دارد با چنین سفرهایی، موضع طالبان در آینده بالاتر رفته و دست برتر را خواهند داشت.
فرقانی همچنین از اعلام موضع جمهوری اسلامی به دولت افغانستان خبر داد و گفت: ایران از مذاکرات صلح حمایت کرده است و این موضع کلی را به افغانستان، طالبان و کشورهای ذی ربط اعلام نموده است.
وی با بیان اینکه توقع دولت افغانستان برای عدم ارتباط ایران با طالبان، بی مورد و غیر منطقی است، ادامه داد: طالبان بعنوان یک واقعیت در صحنه سیاسی و نظامی افغانستان حضور دارد و از نظر سازمان ملل و سایر کشورها، واقعیتی پذیرفته شده است.
فرقانی خاطرنشان کرد: امروز شاهد هستیم دولت امریکا با طالبان که زمانی آنها را از قدرت کنار زد، وارد مذاکره و گفتگو شده است.
این کارشنس مسائل غرب آسیا به رادیو گفتوگو گفت: در حال حاضر دولت افغانستان و طالبان به مذاکرات مستقیم و بدون حضور دیگران تمایل دارند و مذاکرات کنونی بین دو طرف در جریان است و بنابراین توقع دولت افغانستان مبنی بر ارتباط گیری ایران و طالبان از کانال ِ دولتِ این کشور، انتظاری نا به جاست.
ارزیابی اجرای تعهدات ایران هیچ ارتباطی به آمریکا ندارد
علیرضا میریوسفی در پاسخ به شبکه خبری ان بی سی پس از آنکه آنتونی بلینکن مدعی شد ابتدا ایران باید به تعهدات خود به طور کامل عمل کند و سپس آمریکا ارزیابی خواهد کرد که آیا این تعهدات انجام شده است یا خیر، این مطلب را مطرح کرد.
وی یادآور شد: این ایالات متحده است که از توافق هستهای معروف به برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) خارج شده است اما ایران هنوز عضو برجام است.
رایزن مطبوعاتی نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد ادامه داد: این که ایالات متحده ارزیابی کند که آیا ایران- که ما گفتیم میتواند خیلی سریع اقدامات جبرانی خود را معکوس کند- به تعهدات خود عمل کرده یا نه، به ایالات متحده مربوط نیست.
میریوسفی با تاکید بر اینکه به جز برنامه هستهای ایران، موارد دیگر بخشی از مذاکرات منتهی به توافق هستهای ۱۳۹۴ نبوده است، تصریح کرد: در نتیجه برنامه دفاع موشکی ما برای مذاکره نیست.
برخی مسئولان بنای ناسازگاری با تصمیمات ملی در حوزه کرونا دارند
محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهوری در یادداشتی با عنوان «گزارش به مردم درباره واکسن» تاکید کرد که برخی از مسئولان و تریبونداران با رویکرد سیاسی بنای ناسازگاری با تصمیمات ملی و حاکمیتی در حوزه کرونا دارند. آنچه امروز در رابطه با واکسن روسی در فضای افکار عمومی شاهد هستیم، نتیجه دوقطبیسازیهایی است که در ماههای گذشـــــته در کشـــــور عــــلیرغــــم همــــه هشدارهای دلسوزانه دولت و مراجع مسئول حوزه سلامت انجام گرفت.
او ادامه داد: از همان ابتدای همهگیری کرونا، سنگ بنای مدیریت مقابله با کرونا با محوریت متخصصان گذاشته شد و مسئولان ارشد کشور در عمل و نظر، به تبعیت کامل از مراجع تخصصی تأکید کردند.
وی افزود: ستاد فراقوهای مبارزه با کرونا در بالاترین سطح در کشور تشکیل شد و آنجا نیز همه تصمیمات و مقررات و ضوابط با محوریت متخصصان تعیین شد.
کماکان نیازمند سیاستگذاریهای معطوف به زنان هستیم
علی ربیعی دستیار ارتباط اجتماعی رئیسجمهوری و سخنگوی دولت در یادداشتی با تبریک ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن به همه مادران و زنان کشورمان تاکید کرد که با توجه به موانع مختلف برای حضور اثربخش زنان در عرصه های مختلف ما کماکان نیازمند سیاستگزاری های معطوف به زنان هستیم.
در یادداشت ربیعی آمده است: هر سال در روز مادر خیالم به گذشته پر میکشد، به کودکی و لالاییها و آرزوهای مادرم برای من که چقدر با نام فاطمه(س) عجین بود. مادرم و تمام مادرهایی که میشناختم در هنگام بیماری، کودکشان را با توکل به خدا، به فاطمه(س) می سپردند. همه ایرانیها این زمزمه های شیرین و آمیخته با نام زهرای عزیز را بارها شنیدهاند."
همه مردها، به نوعی متاثر از زنان، روح انسانی و زندگی اجتماعی و حتی اقتصادی خود را می سازند. من نیز از این قاعده مستثنی نیستم. تاثیرات شدید رفتاری و اخلاقی مادرم با گذشت زمان نه تنها کمتر نشده بلکه هنوز اثرگذاری عمیقی بر زندگی امروز من دارد.
در طول این سالیان پس از فقدان مادر، هنوز وقتی دچار روزهای سخت می شوم مادرم با همان چادر سفید و گلهای آبی، در خواب سرم را بر زانویش می گذارد و در حالیکه با انگشتانش لابلای موهایم را مورد نوازش قرارمی دهد برایم دعا میکند.
فاطمه (س) الگویی جاودان در همه وجوه اجتماعی و کنشگری فعال در عرصه های اجتماعی و سیاسی در همه دورانهاست و در عین حال الگوی مادری فداکار و خانواده ای سرشار از مهر و عطوف و تربیت است. فاطمه زهرا (س) این وجوه به ظاهر ناهمگن را در یک منظومه سازگار قرار داده بودند.
نامگذاری زاد روز فاطمه (س) برای پاسداشت مقام مادران و زنان، روز مادر و زن ر ا پر از معنی و مفهوم غنی ساخته است.
این روز را به تمامی بانوان هموطن ایرانی خصوصا زنان کارگر که در مزارع و کارخانه ها در طلب معاش برای خانواده خود، تلاشی سخت دارند، به زنان کم توان و معلولی که حقوق شان در جامعه آن چنان که شایسته است ایفا نمیشود، به زنانی که با چنگ و دندان مفهوم خانواده را پابرجا داشته، با جان خود کار کرده و مادری میکنند _من با بسیاری از آنها نشستهام، سن چهره و شناسنامهشان تفاوتی به اندازه یک دهه دارد_، به زنانی که از جامعه خشن و مردانه آسیب دیدهاند، به زنان سالمند تنها که در خشونت شهری و مدرنیته شدن جامعه بیش از همه له شده اند و انگار کسی آنها را نمی بیند تبریک می گویم و از خداوند میخواهم حافظ و مددکار آنها باشد.
تاکید عراقچی بر آزادسازی هر چه سریعتر منابع ارزی ایران در کره جنوبی
سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران با «چوی جونگ کان» قائم مقام وزارت خارجه کره تلفنی گفتوگو کرد. در این گفتوگو موضوع آزادسازی هرچه سریعتر منابع ارزی ایران در این کشور مطرح شد و طرفین در خصوص سازوکارهای موثر جهت استفاده از این منابع رایزنی کردند.
طرف کرهای بر اراده دولت این کشور و تلاش حداکثری برای رفع محدودیت از این منابع در اسرع وقت تاکید کرد.
شکاف هزینه و درآمد از دلایل رد کلیات بودجه
مهدی طغیانی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما با اشاره به اینکه در لایحه ارائه شده به مجلس، هزینهها بیشتر از درآمدها در بودجه دیده شده است، گفت: همکاران ما بیش از ۴۰ روز و در شیفتهای کاری متعدد روی بودجه کار کردند و کلیات لایحه دولت را بررسی کردند و وارد جزئیات شدند.
وی گفت: انتقادها به لایحه بودجه از ابتدا وجود داشت. برخی معتقد بودن میشود کلیات لایحه را تصویب کرد، اما برخی هم معتقد بودند که باید اصلاحات اساسی در بودجه انجام شود.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: در لایحه ارائه شده به مجلس هزینهها بیشتر از درآمدها در بودجه دیده شده است.
وی با بیان اینکه شکاف هزینه و درآمد نکته مهمی است که در بودجه ۱۴۰۰ به میزان بالایی رسیده است، گفت: در مجموع در بودجه ارائه شده حدود ۶۰ درصد افزایش هزینه داشتیم.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: در بودجه ۳۰ درصد وابسته به نفت هستیم که میشد کمتر از این باشد.
وی گفت: تعاملاتی با دولت برای رفع مشکلات داشتیم بخصوص آقای پورمحمدی تلاش بیشتری کردند. با تعامل بخشی از مشکلات بودجه حل شد، اما ایرادات اصلی رفع نشد.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: اگر لایحه بودجه رای میآورد مجلس وارد جزئیات میشد.
نظر شما