به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز چهارشنبه ۱۵ بهمن شبستان به شرح زیر است:
۱۲۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات در کشور از ابتدای امسال پرداخت شد
عبدالناصر همتی در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان تهران افزود: ۷۲۰ هزار میلیارد تومان از این تسهیلات به طور مستقیم به بخش تولید تزریق شده و بخش کشاورزی هم به سبب توسعه صادرات رشد داشته است. باید به بانک ها به عنوان یک بنگاه اقتصادی نگاه کرد که اگر دچار مشکل شود، دیگر بنگاه های اقتصادی نیز با مشکل مواجه خواهند شد.
رئیس کل بانک مرکزی خواستار اصلاح نگرش مسئولان نسبت به سیستم بانکی شد و تداوم وضعیت کنونی را زمینه ساز به خطر افتادن حیات آنها اعلام کرد. بانک مرکزی طی سال های گذشته تمام تلاش خود را برای حمایت از بخش تولید به کار گرفت، در حالی که انتظار همه مسئولان استمحال بدهی بخش تولید به بانک ها بود.
همتی اظهارداشت: از مجموع ۱۲۰ هزار واحد تولیدی کشور فقط ۲ هزار واحد مشکل دارند و ۱۱۸ هزار بنگاه دیگر به فعالیت معمول خود ادامه می دهند و در پرداخت تسهیلات خود مشکل ندارند.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: اکنون همه منتقد تسهیلات با نرخ ۱۸ درصد هستند در حالی که نرخ تورم کشور به ۴۰ درصد می رسد؛ در این شرایط اگر مسئولان بانک ها را به عنوان بنگاه اقتصادی در نظر بگیرند، متوجه نامناسب بودن تراز مالی آنها می شوند.
وی با بیان اینکه اکنون چند بانک با تراز مالی نامناسب داریم که باید به آنها کمک کرد، افزود: بخشی از این مشکلات به علت اختلاص هایی رخ داده، بخشی به علت ناترازی حساب و کتاب و بخشی نیز به علت بالا بودن میزان بدهی وام گیرندگان و تعداد سر رسید بالای اقساط است.
همتی ادامه داد: باید از این بانک ها مراقبت کرد و متوجه بود که اگر کاری نکنیم بانک های قوی ما نیز مشکل پیدا می کنند.
سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۰ میلیون و ۹۸۶ هزار تومان
امروز (چهارشنبه ۱۵ بهمن) هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۹۵ هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی ۱۸۴۱ دلار، هر گرم طلای ۲۴ عیار یک میلیون و ۴۶۰ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۰ میلیون و ۹۸۶ هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی ۶ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است.
امروز (چهارشنبه ۱۵ بهمن) در بازار ارز دلار ۲۳ هزار و ۸۷۱ تومان، یورو ۲۸ هزار و ۸۵۱ تومان، پوند ۳۳ هزار و ۵۳۳ تومان، درهم امارات ۶۷۱۹ تومان، یوان چین ۳۷۹۰ تومان و لیر ترکیه ۳۳۹۰ تومان است.
این در حالی است که روز گذشته (سه شنبه ۱۴ بهمن)هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۹۴ هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی ۱۸۵۵ دلار، هر گرم طلای ۲۴ عیار یک میلیون و ۴۵۸ هزار تومان بود. همچنین سکه بهار آزادی طرح قدیم ۱۰ میلیون و ۹۰۷ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۰ میلیون و ۹۴۹ هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی ۶ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی ۴ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۲ میلیون و ۲۹۰ هزار تومان بود.
روز گذشته (سه شنبه ۱۴ بهمن) در بازار ارز دلار ۲۳ هزار و ۸۷۲ تومان، یورو ۲۸ هزار و ۹۵۱ تومان، پوند ۳۳ هزار و ۲۲۸ تومان، درهم امارات ۶۶۴۷ تومان، یوان چین ۳۷۴۰ تومان و لیر ترکیه ۳۳۶۰ تومان بود.
مناطق آزاد یکی از پایههای اقتصاد ملی هستند
مرتضی بانک با حضور در برنامه زنده تلویزیونی گفتگوی خبری ۱۸:۳۰ شبکه خبر سیما با اشاره به اینکه مناطق آزاد یکی از پایههای اقتصاد ملی هستند و نقش مهمی در توسعه اقتصادی کشورها ایفا میکنند، افزود: بنابر اعلام سازمان ملل، در دنیا ۵ هزار و ۴۰۰ منطقه آزاد، منطقه ویژه اقتصادی، منطقه پردازش کالا و محدوده گمرکی وجود دارد که از این تعداد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، ۱۰۸ منطقه در ترکیه ۲ هزار و ۵۰۰ منطقه آزاد و ویژه اقتصادی در چین و ۲۶۰ منطقه نیز در آمریکا وجود دارد.
وی گفت: در حال حاضر ۸ منطقه آزاد در کشور وجود دارد که ۷ منطقه بر اساس لایحه دولت ایجاد و فرودگاه امام خمینی (ره) هم براساس برنامه پنجم توسعه تاسیس شده است و همچنین ۶۶ منطقه ویژه اقتصادی مصوب در کشور وجود دارد که ۳۲ منطقه فعال هستند.
مشاور رئیس جمهور با اشاره به تاریخچه مناطق آزاد جهان افزود: مناطق آزاد در دنیا در سال ۱۹۴۰ فعالیت خود را آغاز کردهاند که ۷ دوره از جمله دورههای پردازش، تولید محور، فناوری محور در تاریخ شکلگیری مناطق آزاد میتوان برشمرد و در حال حاضر هم مناطق هوشمند و پارکهای علم و فناوری در جهان در حال فعالیت هستند.
بانک با بیان اینکه در کشور ما مناطق آزاد و ویژه اقتصادی چند خصوصیت ویژه دارند گفت: اول اینکه موقعیت مناطق آزاد در کشور ما در مناطق پیرامونی است. یکی از روندهایی که میتوانست در توسعه کشور موفق عمل کند، توسعه مناطق پیرامونی کشور است که به مدد مناطق آزاد هرچه بیشتر ممکن شده است. پیش از انقلاب خیلی کمتر به مناطق پیرامونی توجه میشد و یکی از علتهای آن نیز راهبرد نظامی بود، اما خوشبختانه بعد از انقلاب بیشتر به این مسئله توجه شد.
وی ادامه داد: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ما با ۱۵ کشور همسایه همجوار هستند که اگر نتوانیم هم ردیف آنها به پیشرفت برسیم نمیتوانیم امنیت پایدار را فراهم کنیم.
سازمان برنامه امسال نیز بودجه را دقیق و منسجم تنظیم کرد
سید حمید پورمحمدی، معاون امور اقتصادی و هماهنگی برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه کشور در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما گفت: سازمان برنامه و بودجه سالهای گذشته سعی کرد بهترین بودجهها را تصویب و به مجلس تقدیم کند، امسال هم بودجه را دقیق و منسجم تنظیم کرد.
وی افزود: مجلس لایحه بودجه را ابتدا در کمیسیونهای مختلف بررسی کردند و بعد کمیسیون تلفیق به نمایندگی از مجلس کلیات لایحه را پذیرفت.
پورمحمدی یادآور شد: در بحث اختلاف نظرهای جدی وجود داشت، اما بیش از ۷۰ درصد نظرات نماینده دولت مورد حمایت نمایندگان کمیسیون قرار گرفت، اما در ۵ یا ۶ موضوع اختلاف نظر جدی داشتیم.
وی افزود: امروز کمیسیون تلفیق نتیجه بررسی کارشناسیها و نظرات خود را به صحن علنی آورد، اما صحن مصوبات کمیسیون تلفیق را نپذیرفت. البته آنچه رد شد، لایحهای بود که در کمیسیون تلفیق تغییر کرده بود.
معاون امور اقتصادی و هماهنگی برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: مجلس میتوانست این لایحه را به کمیسیون برگرداند، اما ترجیح داد که به خود دولت برگردد.
وی تصریح کرد: اولین موضوع مورد نقد مجلس کسری تراز عملیاتی دولت بود. از نظر مجلس رقم ۳۱۹ هزار میلیارد تومان زیاد است، اما حالا که کمیسیون تلفیق گزارشش را به صحن ارائه داد، این عدد ۴۸۱ هزار میلیارد تومان شد، یعنی کمیسیون تلفیق ۱۶۲ هزار میلیارد تومان این کسری را تعمیق بخشید.
بهره برداری ۶۷ طرح در دهه فجر امسال در سراسر کشور/ تامین مالی ۳۷۵ واحد صنعتی و معدنی از بازار سرمایه
سعید زرندی در گفتگو با برنامه روی خط بازار رادیو اقتصاد گفت: 29 مورد از واحدهای آماده افتتاح در حوزه صنایع معدنی فعال هستند، 12 نیز در حوزه صنایع پایین دست نفت و پتروشیمی و مابقی در سایر حوزه ها به کار تولید مشغول هستند.
وی افزود: از این واحدهای آماده بهره برداری، 8 واحد در استان کرمان، ۶ واحد در استان زنجان، ۷ واحد در خراسان رضوی و 6 واحد در استانهای آذربایجان شرقی و یزد به عنوان بیشترین سهم از تعداد طرح های آماده بهرهبرداری هستند که تعدادی از آنها با دستور آقای دکتر حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان، تعدادی با حضور آقای رزم حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت و برخی نیز با حضور معاونان وزارت صنعت، معدن و تجارت و مسئولان استانی به بهرهبرداری خواهند رسید.
زرندی ادامه داد: تامین مالی کلیدی ترین موضوع برای تداوم فعالیت و توسعه سرمایهگذاری واحدهای صنعتی و معدنی در کشور به شمار می آید و با توجه به دغدغه های موجود برای فعال سازی کامل ظرفیتهای تولیدی واحدها و همچنین سرمایهگذاریهای جدید هر دو بخش یک وابستگی به سیستم تامین شبکه بانکی کشور دارند.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: موضوع تامین نقدینگی و گردش مالی شریان حیاتی بخش تولید است؛ طبق برآورد انجام شده برای حفظ تولید به میزان سال گذشته بالغ بر ۶۰۰ هزار میلیارد تومان تامین نقدینگی مورد نیاز است و این غیر از سرمایهگذاریهای جدید می باشد که از ملزومات توسعه اقتصادی کشور می باشد.
زرندی گفت: در بالاترین میزان، حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان تأمین مالی توسط شبکه بانکی انجام میشود که یک فاصله بزرگ در این بخش وجود دارد.
وی افزود: جلب همکاری بیشتر و جهت دهی مناسب به منابع تخصیصی بانک ها همواره در اولویت بوده که از جمله آن تعیین صنایع پیشرو به عنوان مصداق اولویت در دستور کار وزارت صمت بوده است.
زرندی ادامه داد: کار مهمی که طی یک سال و نیم گذشته انجام شده و توفیقات خوبی هم به دست آمده است وصل کردن بخش تولید به تامین مالی از بازار سرمایه می باشد که با توجه به عدم استقبال شرکت ها از این بازار، در طول این مدت علاوه بر کار فرهنگی و تعریف برخی مشوق ها، تمرکز روی شرکتهای دارای بیش از ۱۰۰ نفر نیروی کار فعال در دستور کار بود و خوشبختانه در حال حاضر ۳۷۵ شرکت در این فرآیند قرار گرفته اند که در مقایسه با اعداد ۲۰ تا ۳۰ شرکت فعال در این حوزه در گذشته، طی این مدت عدد بزرگ و قابل اعتنایی به شمار میآید.
نظر شما