به گزارش خبرگزاری شبستان، علی شهیدی، مسئول میز مالی دفتر بررسی های دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام در برنامه «گفتگوی اقتصادی» حذف نفت از بودجه را اجتناب ناپذیر دانست و گفت: در حال حاضر عمده درآمد کشورهای توسعه یافته نیز از محل مالیات بر درآمد افراد ثروتمند است.
وی با بیان اینکه 95 درصد بودجه آمریکا از محل درآمدهای مالیاتی ثروتمندان تأمین می شود، افزود: متاسفانه بخش عمده بودجه دولت ما مبتنی بر درآمدهای غیرمالیاتی است و آن درآمدهای مالیاتی هم عمدتاً از تولیدکنندگان و کارمندان وصول می شود.
شهیدی مالیات بر درآمد افراد حقیقی را از جمله مالیات های موثر در کشورها خواند و گفت: این نوع مالیات نیازمند زیرساخت های اطلاعاتی درآمدی است.
این نوع مالیات در حقیقت یک نوع مالیات برگشتی است چراکه در آن، از کسی که درآمدش بیشتر از هزینه هایش است گرفته می شود و به کسی که درآمدهایش کفاف هزینه هایش را نمی دهد پرداخت خواهدشد.
مسئول میز مالی دفتر بررسی های دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: نرخ بهره بانکی از سال 92 تا 96 بیشترین بازدهی را نسبت به دیگر بازارها داشت، اما بعد از سال 96 نقدینگی ها به سمت بازار سکه و ارز و مسکن منتقل شد درصورتیکه اگر سود تولید بیشتر از سود سایر بازارها شود نقدینگی ها به سمت بازارهای غیرمولد نخواهند رفت.
شهیدی مالیات بر ثروت و مالیات عایدی بر سرمایه را به عنوان مهم ترین راهکار برای افزایش درآمدهای دولت و کاهش وابستگی به نفت مطرح کرد و افزود: انجام اصلاحات ساختاری نیز مانند تفکیک بودجه ارزی و ریالی و انتشار اوراق قرضه به جای برداشت مستقیم دولت از بانک مرکزی نیز برای جلوگیری از تورم افسارگسیخته پیشنهاد می شود.
در ادامه، دکتر مجتبی رضاخواه، عضو هیئت رئیسه تلفیق بودجه مجلس گفت: برای رسیدگی به معیشت مردم برنامه های مختلفی در کمیسیون تلفیق مطرح و بررسی شده است.
وی تصمیم کمیسیون تلفیق مجلس مبنی بر حذف ارز رانتی را در راستای حمایت از معیشت مردم خواند و گفت: منابع درآمدی حاصل از حذف این رانت، صرف کمک به معیشت مردم و تولید خواهد شد.
رضاخواه یادآور شد: یکی از نکاتی که تاکنون مد نظر نبوده و در کمیسیون مطرح شد اینکه مبلغ یارانه می تواند متغیر باشد؛ به این مفهوم که در صورت افزایش نرخ ارز و منابع درآمدی حاصل از آن برای دولت و افزایش قیمت کالاها، مبلغ یارانه ها نیز افزایش پیدا کند.
عضو هیئت رئیسه تلفیق بودجه در پاسخ به این سوال که آیا زیرساخت این کار آماده است یا خیر؟ گفت: اگر قرار به پرداخت نقدی این یارانه باشد که زیرساخت خاصی لازم نیست و اگر هم قرار به اعطای کارت اعتباری باشد بانک مرکزی آمادگی خود را اعلام کرده است.
وی همچنین در رابطه با پرداخت یارانه به هر کد ملی (یارانه بنزین) اظهار کرد: این موضوع در حد پیشنهاد در کمیسیون تلفیق مطرح شد اما به دلیل نبود منابع هنوز رأی نیاورده ما اگر این اتفاق بیفتد قطعاً گامی در جهت حمایت از عموم مردم کشور خواهد بود.
رضاخواه با بیان اینکه ما برای ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و بنیاد مستضعفان تکالیفی را منظور کردیم، گفت: برآورد ما این است که از تکالیفی که بر عهده این ارگان های عمومی گذاشته شده و همچنین با استفاده از امکاناتشان حدود یک میلیون شغل ایجاد شود.
عضو هیئت رئیسه تلفیق بودجه به موضوعی که هنوز قطعی و رسانه ای نشده اشاره کرد و گفت: ما تصمیم داریم که بیمه همگانی را راه اندازی و حدود هفت میلیون خانوار بدون بیمه را با منابع دولت بیمه کنیم که این کار کمک زیادی به اشتغال و ارائه خدمات درمانی خواهد کرد.
نظر شما