هوای پاک مطالبه عمومی شهروندان

اهواز با گسترش آلودگی های هوا شهرت جهانی گرفت و این آلودگی آسیب های جبران ناپذیری به شهروندان و محیط زیست وارد کرده است، در عین اینکه هوای پاک مطالبه عمومی شهروندان بوده لازم است تدابیر بهتر و بیشتری برای کاهش آلودگی محیط زیست اندیشیده شود.

خبرگزاری شبستان _ اهواز، علی سهری: یکی از مهمترین مولفه ها برای ادامه حیات هر موجودی بهره مندی از هوای پاک و استفاده از طبیعت سالم است اما اگر به گذشته تاکنون نگاهی انداخته باشیم، رفته رفته با صنعتی شدن شهرها و نابودی جنگل ها برای ساخت شرکت ها آب وهوا آسیب جدی به خود دید.

 

اگر نگاهمان به سلامتی باشد انسان مدرن امروز نسبت به گذشتگان خود از نظر سلامت جسمی و روحی فاصله های بسیاری دارد که در این مهم نقش صنعتی شدن شهرها و عدم ارتباط مناسب با طبیعت بی تاثیر نیست، هر چند که مجموعه های فرهنگی اقدامات گوناگونی برای مقابله با آسیب رساندن به طبیعت داشتند اما این میزان مقابله در برابر سرعت رشد صنعتی قابل مقایسه نیست.

 

زمان مناسبی برای فعالان محیط زیست در رسانه ملی وجود ندارد

فعال محیط زیست در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز می گوید: یکی از مهمترین آسیب هایی که ما با آن مواجه هستیم نبود دغدغه محیط زیست در میان نخبگان کشور است؛ اگر محیط زیست برای نخبگان دغدغه نباشد قطعا برای مردم عادی تبدیل به دغدغه نمی شود.

 

«حسن ناصر» با اشاره به ضعف در انتقال مفاهیم محیط زیست می افزاید: حوزه محیط زیست از کاهش استفاده از خودروهای شخصی تا بوق نزدن در خیابان و تفکیک زباله آغاز و در جای جای زندگی انسان نقش مستقیم دارد، در صورتی که نتوان مفاهیم و آموزش های محیط زیستی را به درستی به مردم انتقال دهیم آسیب های محیط زیست روز به روز بیشتر می شود.

 

وی با بیان اینکه کشور سوئد از زباله های تفکیک شده بدنه و پوسته خودروی پرطرفدار ولوو را می سازد اضافه می کند: در کشور ما صنعت پولساز تفکیک زباله مورد توجه قرار نگرفته و ایران جزء کشورهای رده پایین در جهان به شمار می آید زیرا طرح های تشویقی در این مورد برای تفکیک زباله در کشور اجرا نمی شود.

 

این فعال محیط زیست بر لزوم راه اندازی کیوسک های مراقبتی در سطح شهر تاکید کرد و ادامه می دهد: مطلوب است شهرداری ها در هر منطقه از طرح های تشویقی برای ایجاد انگیزه در جهت موضوعات محیط زیستی راه اندازی کند تا مردم نسبت به این فعالیت ها به مرور زمان دغدغه مند شوند.

 

وی با طرح این سوال که چرا صداوسیمای مرکز خوزستان زمانی برای فعالان محیط زیست قرار نداده است تصریح می کند: صدای فعالان محیط زیست در فضای مجازی بیشتر و بهتر از رسانه ملی شنیده می شود اما لازم است که رسانه ملی به عنوان یکی از نهادهای تاثیرگذار جامعه زمان مطلوبی در اختیار فعالان محیط زیست برای آموزش هوش زیست محیطی قرار دهد.

 

ناصر در پایان با اشاره به موضوع مصرف گرایی ابراز می کند: رفتار شهروندان در منازل خود باعث بسیاری از آسیب های به محیط زیست و هوای پاک می شود، امروزه بیشتر از هر زمان دیگری با مقوله مصرف گرایی مواجه هستیم و این مصرف گرایی رفته رفته تبدیل به جنون مصرف شده و لازم است هرچه سریعتر با ابتکار و مدیریت صحیح این رفتار نامناسب کنترل شود.

 

آلودگی محیط زیست عامل مهم در  افزایش بیماری های تنفسی

کارشناس بهداشت هوا و اقلیم معاونت بهداشت استان خوزستان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز اظهار می کند: یکی از عوامل مهم در بیماری های آسم و آلرژی، سرطان و ... آلودگی هوا است و به همین دلیل در شهرهای صنعتی میزان مرگ و میر بر اثر آلودگی هوا نسبت به سایر شهرها بیشتر است.

 

«فرخنده شفیعی» عنوان کرد: در کشور و همراه با سراسر جهان مطالعات مختلفی در زمینه آلودگی هوا صورت گرفته است، بر اساس این مطالعات میزان مرگ و میر براثر آلودگی هوا در شهرهای صنعتی 30 درصد نسبت به سایر شهرهای دیگر بیشتر است و بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت در سال 2014، هفت میلیون مرگ براثر آلودگی هوا به ثبت رسیده است.

 

وی آلودگی محیط زیست را عامل مهم در افزایش بیماری های تنفسی دانست و بیان می کند: در شرایط حاد آب و هوایی لازم است که شهروندان نسبت به هشدارهای بهداشتی توجهات لازم را داشته باشند تا شاهد کمترین آسیب باشیم.

 

کارشناس بهداشت هوا و اقلیم معاونت بهداشت استان خوزستان یاد آور می شود: بر اساس آمارهای اعلام شده 70 درصد آلودگی هوا جمع آوری نامناسب زباله ها است و شهرداری ها باید در این زمینه توجه بیشتری داشته باشند.

 

امروزه اهواز با گسترش آلودگی های هوا شهرت جهانی به خود گرفته و این آلودگی و ناسالمی در هوا آسیب های جبران ناپذیری به شهروندان و محیط زیست این کلانشهر وارد آورده است، بنابراین در عین اینکه کاهش آلودگی هوای پاک مطالبه عمومی شهروندان بوده لازم است که تدابیر بهتر و بیشتری خارج از محیط های اداری برای کاهش آلودگی محیط زیست اندیشیده شود.

 

کد خبر 1018443

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha