دکتر «داود صفا» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم با بیان این که متأسفانه به جهت شرایط اقتصادی و فرهنگی، شاهد معضلات و مشکلات متعددی در جامعه هستیم، گفت: ما نباید برای حل مشکلات صرفاً نگاهمان به نهادهای دولتی و حاکمیتی باشد که البته وظیفه آن هاست که زمینه و بستر حل یا کاهش مشکلات را فراهم کنند اما آن چه مهم است این که از همه ظرفیت های غیردولتی به خصوص تشکل های مردمی و نیز به خصوص از ظرفیت مساجد در این راستا بهره برداری کنیم.
جامعه شناس و مدرس دانشگاه افزود: واقعیت آن است که ما در کشور در بخش های مختلف مردمی و به خصوص با تکیه بر ظرفیت عظیم نسل جوان، قابلیت هایی داریم که متأسفانه گاه از آن ها غافل هستیم و یا این که استفاده حداکثری را از آن ها به عمل نمی آوریم.
این کارشناس مسایل اجتماعی همچنین بیان داشت: به عقیده بنده چنانچه هیئت امنای مساجد و به ویژه جوانان در فضای همکاری و تعامل با یکدیگر آن هم به کمک امام جماعت مسجد، آسیب ها و مشکلات هر محله را در عرصه های مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و ... به درستی شناسایی کرده و برایش برنامه و طرح ارایه دهند، به تدریج شرایطی مهیا می شود که از این قبیل مشکلات در محلات و مناطق کاسته شود.
وی در ادامه گفت: از این قبیل ظرفیت ها به خصوص باید در راستای مقابله با آسیب های اجتماعی از جمله فقر، اعتیاد و طلاق استفاده شود، منتهای مراتب نباید از خاطر ببریم که نگاه تک بُعدی و یکسویه به مشکلات و آسیب ها، نمی تواند ما را در امر مقابله با آن ها به موفقیت مطلوب نائل کند.
صفا، خاطرنشان کرد: از منظر جامعه شناختی آن چه قابل توجه است این که مشکلات و آسیب های فرهنگی و اجتماعی از منظر فراوانی و همچنین حساسیت و اولویت پیگیری باید مورد توجه و تحلیل دقیق علمی قرار گیرد و در هر منطقه و محله ای، با تکیه بر فرصت های همان جا به دنبال کاهش و یا رفع این آسیب ها به عنوان تهدید بود و کانون های فرهنگی هنری مساجد در این موارد می توانند نقش موثری را ایفا کنند.
نظر شما