تحصیل بانوان طلبه غیرایرانی از بیش از ۵۰ ملیت در جامعه الزهرا (س)

حجت‌الاسلام والمسلمین موسوی تبار با بیان اینکه تا کنون بانوان طلبه غیرایرانی از بیش از ۵۰ ملیت در جامعه‌الزهرا(س) تحصیل کردند، گفت: در طول سه سال گذشته، ۹۲۵ طلبه غیرایرانی از ۳۴ ملیت به مناطق ایران و کشورهای مختلف اعزام شدند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، مراکز و نهادهای دینی و حوزوی هر سال پذیرای طلاب علاقه مند به تحصیل در علوم دینی از اقصی نقاط جهان هستند؛ جامعه‌الزهرا(س) نیز به عنوان بزرگترین حوزه علمیه خواهران در جهان تشیع از زمان تأسیس تا کنون پذیرای بانوان طلبه از کشورهای مختلف جهان بوده است.

 

به همین منظور حجت‌الاسلام والمسلمین «سیدروح الله موسوی تبار»، مدیر کل هماهنگی امور طلاب غیرایرانی جامعه‌الزهرا(س) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم به تبیین فعالیت‌ها و عملکرد سه ساله این اداره برای بانوان طلبه و فارغ التحصیلان بین الملل پرداخته است.

 

سؤال: بانوان طلبه غیرایرانی جامعه‌الزهرا(س) از چه کشورهایی در این مؤسسه مشغول به تحصیل هستند؟

جامعه‌الزهرا(س) در سال 1363 به فرمان حضرت امام خمینی(ره) و به درخواست علما و مراجع عظام حوزه تأسیس شد و از همان سال‌های نخستین تأسیس، بانوان طلبه غیرایرانی در این مؤسسه مشغول به تحصیل شدند و تا کنون  بانوان طلبه غیرایرانی از بیش از 50 ملیت در جامعه‌الزهرا(س) تحصیل نمودند.

 

سؤال- بانوان طلبه پس از فارغ التحصیلی در کشورهای خود به چه کارهایی مشغول می‌شوند؟

جواب- بانوان طلبه بین الملل جامعه‌الزهرا(س) پس از فارغ التحصیلی در کشورهای خود آثار و برکاتی داشته اند و در فعالیت‌های مختلف مانند مدیریت مراکز علمی حوزوی، تدریس، پژوهش، تألیف کتاب و مقاله، ترجمه، تبلیغ و پاسخ به شبهات و غیره حضور چشمگیر داشته اند.

 

سؤال- آیا مبلغان بین الملل جامعه‌الزهرا(س) برای تبلیغ اعزام می‌شوند؟

جواب- بله، مبلغان در مناسبت‌های متخلف و بنا به درخواست‌های مردمی و یا نهادها و مراکز مختلف داخل و خارج کشور مانند دانشگاه‌ها، مدارس و غیره اعزام می‌شوند که این اعزام‌ها از استقبال خوبی هم برخوردار بودند و تأثیرگذاری زیادی داشتند.

 

در طول سه سال گذشته، 925 طلبه غیرایرانی از 34 ملیت  به مناطق  ایران و کشورهای مختلف اعزام شدند. همچنین برخی از مبلغان غیرایرانی به همایش‌های مختلف دعوت می‌شوند، به عنوان نمونه، در سال 1397 و به درخواست دانشگاه صداوسیما 20 نفر از مبلغان در سال 1397 و 30 نفر در سال 1398 به همایش حکمت مطهر که در این دانشگاه برگزار شد اعزام شدند؛ یکی از اهم برنامه‌های این همایش، گفتگو و ارائه نظرات مبلغان غیرایرانی در خصوص شخصیت و اندیشه شهید مطهری(ره) بود.

 

سؤال- مهم ترین فعالیت‌های اداره دانش‌آموختگان و مبلغان بین‌الملل جامعه‌الزهرا(س) در چه حوزه‌هایی بوده است؟

جواب - این اداره از ابتدای تأسیس به ساماندهی امور تبلیغی طلاب و دانش‌آموختگان غیرایرانی پرداخته و از سال 95 تا کنون، پس از نیازسنجی‌های هر یک از مناطق و کشورها، حدود 20 عنوان دوره آموزشی ویژه طلاب و فارغ التحصیلان برگزار کرده است.

 

دوره کارورزي پاسخ به شبهات وهابیت، مهدویت، مقتل‌شناسی، فقه کاربردی، فن مناظره، آموزش آنلاین احکام کاربردی در عرصه بین‌الملل، اصول و فنون مشاوره، روش فرزندپروری، دوره قواعد فقهیه، تبلیغ مهدویت در فضای مجازی،  تقویت ایمان جوانان و تبلیغ در غرب به زبان انگلیسی از جمله عناوین دوره‌ها است که بیش از سه هزار نفر از دانش‌آموختگان غیرایرانی در این دوره‌ها شرکت کردند و برخی از دوره‌ها به دلیل استقبال دانش‌آموختگان چند بار برگزار شد.

 

این اداره در شرایط خاص شیوع بیماری کرونا، برنامه‌های خود را به صورت مجازی ادامه داده است. همچنین اداره دانش‌آموختگان بین‌الملل با ارسال پیام و ایمیل در مناسبت‌های مذهبی، مکالمه تلفنی و ملاقات حضوری، ارتباط مستمر با دانش‌آموختگان داخل و خارج از کشور دارد و فعالیت‌ها و درخواست‌های علمی و فرهنگی آنان پشتیبانی و رسیدگی می‌شود.

 

در طول سال‌های اخیر همایش‌ها و نشست‌های مختلفی ویژه طلاب بین الملل برگزار شده و در طول سه سال گذشته، بیش از هزار و صد طلبه غیرایرانی در نشست‌های هم‌افزایی و گردهمایی‌های مختلف مبلغان در مناسبت‌های مختلف شرکت کردند، از جمله همایشی با موضوع «مهدویت» با حضور طلاب از 13 کشور جهان در ایران، برگزاری همایش فارغ التحصیلان و دانش‌آموختگان لبنانی در نبطيه لبنان و همايش فارغ التحصیلان و دانش‌آموختگان هند در لکهنو هند که هر یک از این همایش ها، آثار و برکات زیادی داشته اند.

 

سؤال: اداره کل هماهنگی طلاب غيرايرانی جامعه‌الزهرا(س) چه حمایت‌هایی از طلاب و فارغ التحصیلان بین الملل دارد؟

جواب- جامعه‌الزهرا(س) هیچ بودجه ارزی ندارد و به فارغ التحصیلان بین الملل هیچ کمک و مساعدت مالی نمی‌کند؛ معمولا حمایت‌های جامعه‌الزهرا(س) از دانش آموختگان بین الملل به صورت پشتیبانی‌های علمی فرهنگی و تبلیغی است که در این راستا می‌توان به ارسال بسته‌های علمی فرهنگی در موضوعات مختلف، ارسال نشریه نامه جامعه، ارسال کتب الکترونیکی مورد نیاز به زبان‌های مختلف، جزوات و مقالات مورد نیاز، ارسال 405 جلد کتاب به زبان‌های مختلف به مراکز علمی خواهران دانش‌آموخته در 13 کشور، تأمین و ارسال محتواهای تبلیغی و تدریسی، ارسال جداول آموزشی جامعه‌الزهرا(س) (مختص مدیران مدارس) جهت تطبیق دروس و ارسال پیام و ایمیل در مناسبت‌های ملی، مذهبی اشاره کرد.

 

سؤال- طلاب بین‌الملل چه جایگاهی در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی دارند؟

جواب- رهبر معظم انقلاب اسلامی مدظله‌العالی در تاریخ 3 آبان 1389 فرمودند: «حوزه، طلاب و فضلای غيرايرانی بدانند که آنها در ايران اسلامی غريبه نيستند. شما حتّی مهمان هم نيستيد، شما صاحب خانه‌ايد؛ شما فرزندان عزيز من هستيد ... مسئله جمهوری اسلامی، مسئله بازتولید معارف والای اسلامی است، تا مسلمان‌ها احساس هویت کنند، احساس شخصیت اسلامی کنند، با تعالیم اسلام که نجاتبخش بشریت است، آشنا شوند ... هدف حضور شما در اینجا، هدف سیاسی نیست؛ هدف علمی است، هدف تربیتی است»؛ این بیانات رهبر فرزانه انقلاب مدظله‌العالی، جایگاه طلاب و مبلغان غیرایرانی را نشان می‌دهد که امیدواریم این افراد بتوانند در سرتاسر جهان به عنوان سراج منیر و چراغ روشنایی بخش به تبلیغ علوم و معارف دینی بپردازند.

 

کد خبر 1017503

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha