اقتصاد غرب تحمل تحریم نفت ایران را ندارد

ابراز تحریم نفتی ایران و استقبال کشورهای اروپایی از پیشنهاد آمریکا در وارد کردن فشار به ایران مغایر با توانایی اقتصادی آنها است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، تصمیمات غرب برای تحریم نفت ایران بیشتر در منظر شعارهایی سیاسی برجسته شده است در صورتی که با کمی تحقیق درباره مشتری های نفتی ایران و وضعیت اقتصادی غرب در می یابیم که این اقدام هرگز در عمل اجرایی نمی شود و محدود به شرکت های خاص و اندکی است که با ایران قراردادهای نه چندان مهم بسته اند.

در این باره باید خاطرنشان کرد که حتی برخی از شرکت های اروپایی مستقل از سیاست های تحمیلی عمل می کنند، همانگونه که شرکت نروژی استات اویل به عنوان سومین شرکت مهم نفتی اروپا اعلام کرد از شمول تحریم نفتی اروپا علیه ایران مستثنی شده و همچنان می‌تواند ال پی جی از این کشور وارد کند.

شرکت استات اویل نروژ اعلام کرد به رغم تحریم نفتی اتحادیه اروپا علیه ایران برای وصول مطالبات خود همچنان می‌تواند از ایران ال پی جی وارد کند.

یک سخنگوی استات اویل گفت: این شرکت بابت مشارکت خود در یک پروژه توسعه پارس جنوبی و انجام فعالیت‌های اکتشافی مبالغی را از ایران طلبکار است.

به گفته وی این شرکت در مقابل طلب خود از مدتی پیش اقدام به واردات ال پی جی از این کشور کرده است.

بر اساس این گزارش شرکت انگلیسی بریتیش پترولیوم نیز از شمول تحریم‌های اروپا مستثنی شده است. این شرکت به همراه شرکت ملی نفت ایران و چند شرکت دیگر سهامدار پروژه توسعه فاز دوم میدان گازی شاه دنیز جمهوری آذربایجان است. فعالیت‌های شرکت بریتیش پترولیوم و در نتیجه شرکت ملی نفت ایران در این میدان مورد تحریم اتحادیه اروپا قرار نگرفته است.

در این باره باید ابراز داشت که مشتری های نفتی ایران متحدان غرب و آمریکا نیستند همانگونه که جمیز لیندسی عضو شورای روابط خارجی و نویسنده کتاب «انقلاب بوش در سیاست خارجی» معتقد است که مشتری اصلی نفت ایران آمریکا و متحدانش نیستند و تحریم‌های اخیر نمی‌تواند آمریکا را به هدفش برساند.

«جیمز لیندسی» طی یادداشتی در پایگاه خبری شبکه «سی‌ان‌ان» تصریح کرد: آمریکا و متحدان اروپایی آن در حال حاضر به دنبال تحت فشار گذاشتن تهران جهت کنار گذاشتن فعالیت‌های هسته‌ای از طریق ایجاد محدودیت در صادرات نفت ایران هستند.

تلاش آمریکا و متحدان غربی‌اش برای تحریم نفت ایران در شرایطی است که در واقع تحولات دیگری برخلاف میل دولتمردان آمریکایی در حال وقوع است. مقامات آمریکا و اتحادیه اروپا سخت در تلاش هستند تا به زعم خود نفت ایران را تحریم کنند و به این ترتیب مانع ادامه برنامه صلح آمیز هسته‌ای کشورمان شوند، غافل از اینکه تحولات اخیر نشان دهنده جایگاه ایران به عنوان جزء لاینفک بازار نفت جهان است.

اگرچه سیاستمداران و به دنبال آنها رسانه‌های غربی با هیاهو و جنجال بسیار سعی در القای موفقیت خود در زمینه متقاعد کردن کشورها به قطع واردات نفت از ایران دارند، ولی واقعیت چیز دیگری است و هر روز اخباری مبنی بر مخالفت کشورهای جهان با قطع واردات نفت از ایران به گوش می‌رسد.

در میان این کشورها، هند و چین جزو اقتصادهای نوظهور جهانی (برزیل، روسیه، هند و چین) هستند و برای تامین خوراک پالایشگاه‌های خود و حفظ تولید، به طور روز افزونی به نفت احتیاج دارند.

باید خاطر نشان کرد که واکنش صریح روسیه به این تحریم تکلیف را برای غرب و شکستش در این پروژه روشن کرد.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه با اشاره به گفت‌و‌گوهای میان ایران با گروه موسوم به 1+5 به خبرنگاران گفت: ما هم‌چنان قاطعانه امیدواریم که گفت‌و‌گوها در نزدیک ترین زمان در آینده از سرگرفته شود.

او گفت که روسیه تلاش خواهد کرد تا مانع از آن شود که ایران و غرب حرکاتی غیرسازنده انجام دهند و در صدد از سرگیر ی مذاکرات میان دو طرف برخواهد آمد.

بنابراین گزارش، پستی بلندی های اقتصادی اروپا مانع از آن می شود تا این قاره به طور کل از نفت ایران صرف نظر کند و آن را در شرایط تحریم مطلق قرار دهد در حالی که از سوی دیگر مقامات ایرانی با ابراز بی تفاوتی نسبت به این تحریم غرب را بیشتر از هر زمان به بی نتیجه ماندن طرح هایشان آگاه می کند.

 

کد خبر 101537

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha