تناسب با نیازهای روز ویژگی موقوفات بانوان است

سرپرست سازمان اوقاف تناسب با نیازهای روز را ویژگی نیات بانوان واقف برشمرد و گفت: پس از دوران پهلوی که چهره ای منفی از وقف ساخته شد بسیاری از بانوان با وقف اموال خود این چهره را مخدوش کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام و المسلمین علی محمدی، سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه در جلسه هم اندیشی مدیران فرهنگی و مشاورین بانوان دستگاه ها گفت: بعد از 32 سال از انقلاب شکوهمند اسلامی ورود بانوان به این عرصه بسیار مغتنم و ضروری است.

وی با اشاره به آنچه در دوران طاغوت بر وقف رفته است، اظهار کرد: استبداد شاهنشاهی با هدف حذف فعالیت های مذهبی در کشور این اقدامات را انجام داد، البته بخشی از ابطال این استبداد از طریق بانوانی انجام گرفت که اموال خود را وقف امور مذهبی و اجرای فرامین الهی از جمله برپایی مراسم عزاداری امام حسین(ع) می کردند.

حجت الاسلام محمدی از مهمترین ضرورت های حضور بانوان در عرصه وقف را تبلیغ و ترویج این فرهنگ ارزیابی کرد و با اشاره به نتایج افکار سنجی سال گذشته این سازمان تصریح کرد: طبق برآوردهای کارشناسی شده، متاسفانه حداکثر 25 درصد از جمعیت کل کشور از آثار، نقش و برکات وقف آگاه هستند و این لزوم تبیین، ترویج و اشاعه فرهنگ وقف را آشکار می کند.

نماینده ولی فقیه تاکید کرد: تبلیغات سوء علیه وقف لطمات بسیاری را به این حکم مترقی الهی وارد آورد و اذهان متدینین را نیز نسبت به وقف مخدوش کرد به طوری که افراد غیرصالح به این اموال دسترسی یافته و از آن بهره برداری سوء کردند.

وی با بیان این مطلب که قدیمی ترین سند موقوفه کشور که از 980 سال پیش به جا مانده متعلق به بانویی قزوینی است، ادامه داد: اصلاح دیدگاه عمومی نسبت به وقف نیازمند کار فرهنگی است و بانوان می توانند در این زمینه بسیار اثرگذار باشند.

حجت الاسلام محمدی تطابق نیات بانوان واقف م با نیازهای روز را ویژگی اصلی این موقوفات برشمرد و بیان کرد: بانویی دیگر از خطه گلستان در سال گذشته اموال خود را با نیت تحقیق و پژوهش و افزایش دانش هسته ای وقف کرده است.

بنابر گزارش ستاد خبری هفته وقف، وی شفاف سازی در عرصه وقف را امری اساسی دانست و ابراز کرد: بنابر بررسی نقاط ضعف سازمان در سال های گذشته دریافتیم تهیه و ایجاد بانک اطلاعاتی و مدیریتی اوقاف یکی از راهکارهای اعتماد سازی جامعه نسبت به وقف است که به این منظور سامانه جامع بانک اطلاعاتی و مدیریت اوقاف و سامانه جامع مالی موقوفات و بقاع متبرکه را راه اندازی کردیم.

حجت الاسلام محمدی در پایان تدوین و تالیف کتبی درباره علمای واقف را برای ارتقای شناخت عموم ضروری دانست و «حاج ملا علی کنی» را از علمای برجسته و مبارز دوره قاجار خواند که اموالش را وقف امور خیر کرده است.

پایان پیام/

 

کد خبر 101350

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha