آغاز تمرین بزرگ رزم پهپادی ارتش/ تمامیت خواهی آمریکا بزرگترین مشکل آنها با ایران و جهان است

افزایش بودجه فرهنگی چشمگیر نیست، صنعت نفت و گاز بیشترین فشارها را در دوره تحریم متحمل شد، آغاز تمرین بزرگ رزم پهپادی ارتش، تمامیت خواهی آمریکا بزرگترین مشکل آنها با ایران و جهان است برخی از اخبار سیاسی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، افزایش بودجه فرهنگی چشمگیر نیست، صنعت نفت و گاز بیشترین فشارها را در دوره تحریم متحمل شد، آغاز  تمرین بزرگ رزم پهپادی ارتش،  تمامیت خواهی آمریکا بزرگترین مشکل آنها با ایران و جهان است از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در سه شنبه ۱۶ دی است.

 

افزایش بودجه فرهنگی چشمگیر نیست/ از اکنون باید به فکر برنامه هفتم توسعه باشیم

غلامرضا منتظری در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به بودجه فرهنگی در لایحه 1400 گفت: در مجموع سهم اعتبارات فرهنگی از بودجه عمومی کتمر از دو درصد است. این رقم برای بودجه فرهنگ مناسب و چشمگیر نیست.

 

نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ما از یک طرف معتقدیم توسعه فرهنگی زیربنای توسعه فرهنگ مبدأ همه تحولات است ولی در مقام عمل می بینیم که نقش آفرینان عرصه فرهنگ فصل ورزش, هنر و صنایع دستی و دین و مذهب از بودجه و اعتبارات شان رضایت ندارند.

 

وی با تاکید بر اینکه باید در اختصاص بودجه بخش فرهنگ تجدید نظری شکل گیرد، گفت: کمیسیون فرهنگی در هنگام تدوین لایحه بودجه 1400 تلاش هایی برای تقویت بودجه فرهنگی در لایحه داشتیم و در این راستا دیدارهایی با معاونت برنامه ریزی سازمان ها و وزارتخانه ها داشتیم که چاره جویی کنند چه باید کنیم و جلساتی نیز با آقای نوبخت داشتیم و دغدغه ها را مطرح کردیم و وی قول داد که در لایحه بودجه 1400 توجه ویژه ای به بخش فرهنگ شکل گیرد.

 

وی ادامه داد: ما در کمیسیون فرهنگی در هنگام بررسی لاحه نیز تلاش هایی برای تقویت بودجه فرهنگی داشتیم. در حال حاضر که لایحه بوده در کمیسیون تلفیق در حال بررسی است، رایزنی هایی داریم اما قطع به یقین شاهد افزایش چشمگیر بودجه فرهنگی نخواهیم بود، تمام تلاش مان این است که از منابعی که به حوزه فرهنگ اختصاص پیدا می کند به ویژه در تقسیم این بودجه دقت بیشتری صورت گیرد و غفلت هایی که تا الان بوده است دیگر تکرار نشود.

 

صنعت نفت و گاز بیشترین فشارها را در دوره تحریم متحمل شد

اسحاق جهانگیری در نشست کارگروه رفع موانع جهش تولید با اشاره به گزارش ارائه شده از عملکرد وزارت نفت برای تحقق جهش تولید، این گزارش را مثبت ارزیابی کرد و ادامه داد: بخش نفت و گاز و پتروشیمی از اهمیت فراوانی برای توسعه کشور برخوردار است به طوری‌ که می‌توان گفت توسعه کشور باید پیرامون صنعت نفت شکل بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: در دوران فشارها و تحریم‌های ظالمانه، صنعت نفت بیشترین فشارها را در بخش تولید و صادرات متحمل شد اما با اتکا به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و توانمندی کارشناسان و مدیران این صنعت، بخشی از این فشارها و کاستی‌ها جبران شد.

معاون اول رییس جمهور با قدردانی از عملکرد وزارت نفت و برنامه‌های بلند مدت و کوتاه مدت صنعت نفت و گاز و پتروشیمی، از وزارت نفت خواست موانع اصلی پیش روی جهش تولید و تحقق برنامه های خود را احصا و در یکی از جلسات آتی ارائه کند تا تصمیمات لازم برای رفع این موانع اتخاذ شود.

در این جلسه که وزیر امور اقتصادی و دارایی، رییس کل بانک مرکزی و رییس اتاق بازرگانی تهران نیز حضور داشتند، وزیر نفت گزارشی از عملکرد و برنامه‌های این وزارتخانه برای تحقق جهش تولید ارائه کرد.

افزایش ظرفیت تولید نفت خام و افزایش تولید و صادرات گاز طبیعی با تاکید بر برداشت از میدان‌های مشترک، افزایش تولید و صادرات محصولات پتروشیمی، افزایش تولید و صادرات فرآورده‌های نفتی، توسعه فناوری، تقویت ساخت داخل و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، بهینه سازی مصرف سوخت و انتقال تجارب و ریل گذاری برای آینده از محورهای اصلی گزارش ارائه شده توسط وزیر نفت بود.

 

بررسی لایحه «حق کودکان و نوجوانان لازم التعلیم بر آموزش و پرورش رایگان»

قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران با الهام از آموزه ها و تعالیم دین اسلام و نیز همسو با توافقات بین­ المللی، حق بر آموزش ­و پرورش رایگان را در زمره حقوق بنیادین برای تمامی ملت ایران به رسمیت شناخته و دولت را متعهد و موظف به تأمین امکانات و وسایل لازم برای تحقق آن نموده است.

از آنجایی که آموزش­ و پرورش علاوه بر یک حق شخصی، به عنوان یک ضرورت اجتماعی برای رشد و توسعه جامعه نیز تلقی می ­شود، لذا بر اساس اصل ۳۰ قانون مزبور، دولت موظف است وسایل آموزش و و پرورش رایگان را برای همه تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد. به عبارتی، دولت موظف است شرایطی را فراهم نماید تا همه کودکان و نوجوانان لازم­ التعلیم کشور بتوانند به صورت رایگان تا پایان دوره متوسطه به ادامه تحصیل بپردازند.

علاوه بر این، ایران کشوری است وسیع و به لحاظ جمعیتی پراکندگی آن به گونه ­ای متوازن توزیع نشده است اما در تمام پهنه این کشور، مردمانی اعم از تبعه یا مقیم ایران هستند که تأمین آینده­ ای روشن و سعادتمندانه برای فرزندان آنان و همچنین کشور، در گرو برقراری نظام صحیح آموزش ­و پرورش است. در همین راستا بند سه اصل سوم قانون اساسی، آموزش ­و پرورش و تربیت بدنی رایگان برای همه در تمام سطوح را از جمله اموری دانسته که دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است برای نیل به قسط و عدل و استقلال سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و همبستگی ملی، همه امکانات خود را به­ کار گیرد.

بنابراین با توجه به اینکه طبق اصل ۱۹ قانون مزبور، مردم ایران از هر قوم و قبیله ­ای که باشند از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ و نژاد و زبان و مانند این ها سبب امتیاز نخواهد بود و همچنین بر اساس اصل ۲۰ قانون مورد اشاره، همه افراد ملت اعم از زن و مردم یکسان در حمایت قانون قرار دارند و از همه حقوق انسانی سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برخوردارند؛ لذا آشکار است که قانون اساسی با ایجاد هرگونه تبعیض ناروا مخالف است.

 

تمرین بزرگ رزم پهپادی ارتش آغاز شد

نخستین تمرین بزرگ رزم پهپادی ارتش با شرکت صدها فروند پهپاد از نیروهای چهارگانه ارتش صبح امروز در منطقه عمومی سمنان آغاز شد. امیر دریادار سید محمود موسوی معاون عملیات ارتش در تشریح ابعاد مختلف این تمرین بزرگ با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران امروز یکی از کشورهای توانمند جهان در حوزه هواپیماهای بدون سرنشین محسوب می‌شود، گفت: در تمرین بزرگ رزم پهپادی ارتش انواع مختلف سامانه‌های پهپادی در نیروهای زمینی، پدافند هوایی، هوایی و دریایی ارتش در شرایط رزم واقعی به اجرای مأموریت‌های تعریف شده خواهند پرداخت.

وی افزود: اجرای عملیات‌های رزمی پهپادی شامل رهگیری هوایی و انهدام اهداف هوایی با استفاده از موشک هوابه‌هوا، انهدام اهداف زمینی با استفاده از بمب‌ها و موشک‌های نقطه‌زن و همچنین بکارگیری گسترده پهپادهای انتحاری از جمله اقداماتی است که در بخش عملیاتی این تمرین اجرا می‌شود.

امیر دریادار موسوی ادامه داد: پرواز پهپادهای نیروی دریایی ارتش از روی شناور در آب‌های جنوبی کشور، پرواز برد بلند پهپادهای انتحاری نقطه‌زن برای انهدام اهداف حساس و حیاتی در عمق خاک دشمن از طرح های تمرینی رزم پهپادی خواهد بود.

وی افزود: مشارکت یگان‌های پهپادی درگیر رزمایش از سایر نقاط کشور و همزمان پایش و رصد مرزهای زمینی، هوایی و دریایی از دیگر اقدامات مهم این تمرین بزرگ رزم پهپادی است.

 

رایزنی سرکنسول ایران با استاندار سلیمانیه در زمینه تسهیل رفت و آمد اتباع

مهدی شوشتری، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه، روز دوشنبه ۱۵ دی ماه با دکتر «هوال ابوبکر»، استاندار سلیمانیه، ملاقات کرد. در این دیدار، در خصوص وضعیت مرزهای مشترک، تسهیل رفت و آمد اتباع و تقویت همکاری های دوجانبه در زمینه‌های اقتصادی، بازرگانی و فرهنگی بحث و تبادل نظر شد.

 

تمامیت خواهی آمریکا بزرگترین مشکل آنها با ایران و جهان است

برنامه «گفتگوی سیاسی» رادیو گفت‌وگو با موضوع بررسی دلایل خصومت دولت آمریکا با جمهوری اسلامی ایران و با حضور دکتر منوچهر متکی، وزیر امور خارجه اسبق جمهوری اسلامی ایران به روی آنتن رفت.

منوچهر متکی با بیان اینکه درباره دلایل خصومت آمریکایی ها با ایران باید از آمریکا سوال کرد، گفت: آمریکایی ها تا قبل از تحولات انقلاب اسلامی، ترسیمی از ایران، منطقه و جهان داشتند و نسبت به آن خوشبین و خوشنود بودند زیرا در ترسیم جهانی، تصور داشتند بر بلوک شرق غلبه پیدا کردند.

وی افزود: در ترسیم منطقه ای باور داشتند، چینش موزاییک سیاسی که در غرب آسیا نصب کرده بودند، بر اساس خواسته های خودشان بود و در واقع حکومت ها، مدیریت بحران ها و مسئله فلسطین به خواست آمریکا در حال مدیریت است. آنها در رابطه با ایران نیز لفظ شناخته شده ژاندارم منطقه را به کار می بردند و در حقیقت ایران سنگر مستحکم حافظ منافع آمریکا در منطقه بود.

وزیر امور خارجه اسبق جمهوری اسلامی ایران، وقوع انقلاب اسلامی را باعث بر هم خوردن تصورات و پیش بینی های آمریکا در سطح منطقه دانست و اظهار کرد: آنها متوجه شدند با انقلاب اسلامی شرایط جدیدی به وجود آمده است. آمریکایی ها تا قبل از انقلاب فعال مایشاع و تصمیم گیر اول و آخر همه مسائل سیاسی، اقتصادی و همچنین فرهنگی بودند که با وقوع انقلاب در همه این امور، تغییرات گسترده ای ایجاد شد.

متکی با تصریح بر اینکه تمامیت خواهی آمریکایی ها بزرگترین مشکل آنها است، عنوان کرد: این مشکل آمریکا نه فقط با ایران که با همه دنیا وجود دارد و این مسئله جزو ذات آنها است و در چهل سال گذشته این نگاه را نسبت به ایران به طور ویژه داشتند.

این فعال سیاسی درباره مذاکره با آمریکا اظهار کرد: اساس مذاکره برای این است که دو طرف منافع خودشان را به دست بیاورند و برای رسیدن به این مهم در یک نقطه به تفاهم می رسند. مذاکره با آمریکا مقدمات جدی را نیازمند است که اگر به آنها توجه نکنیم، به نتیجه ای که از مذاکرات انتظار داریم، دست پیدا نخواهیم کرد.

 

 

کد خبر 1011712

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha