به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، مهندس تراب محمدی، رییس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی آذربایجان شرقی در فهرست آثار ملی، در جمع خبرنگاران گفت: با اتمام مرمت مسجد جامع مهرآباد بناب، یکی از بناهایی که زیباترین سقف چوبی در منطقه شمالغرب کشور را داراست، همزمان با دهه مبارک فجر بهره برداری می شود.
محمدی افزود: در مسجد مهرآباد برخلاف سایر مساجد که در آن ستون ها از سر ستون ها جدا ساخته و بعدا به یکدیگر متصل می شدند، سرستون ها به ستون ها متصل بوده و یک سره هستند.
رییس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی آذربایجان شرقی، خاطرنشان کرد: قدمت این مسجد تاریخی در سال 951 هجری قمری همزمان با حکومت شاه طهماسب دوم دوره صفویان، توسط بی بی خانم ساخته شده است.
وی با اشاره به ویژگی های بنای مسجد مهرآباد، گفت: این مسجد از 36 ستون به همراه سرستون هایی پوشیده از نقش و نگارهای مختلف تشکیل شده که البته طبق مستندات تاریخی، تعداد این ستون ها در ابتدا 40 عدد بوده که چهار مورد از آنها در قسمت زنانه نشین مسجد تخریب شده است.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اظهار کرد: سقف مسجد پوشیده از نقاشی های فروانی به سبک اسلیمی است که زیبایی و جلوه خاصی به این بنا بخشیده است.
محمدی با اشاره به دیگر ویژگی های خاص مسجد مهرآباد، گفت: این مسجد تک مناره است که به نظر می رسد همین یک مناره نیز در دوره قاجاریان به بنای اصلی الحاق شده باشد.
وی با اشاره به مرمت های صورت گرفته در این مسجد، گفت: علاوه بر تعویض درب و پنجره ها، 6 ستون این بنا تعویض شده و تمام ستون ها نیز پی ریزی شده اند.
رییس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی استان در فهرست آثار ملی خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه مصالح به کار رفته در ساخت مسجد سنگین بود، سقف سبک سازی شده و سپس ایزوگام بر روی آن انجام گرفت.
محمدی با بیان اینکه این مسجد در سال 1347 با شماره 789 به ثبت ملی رسیده است، تصریح کرد: هزینه مرمت این بنا بیش از یک میلیارد و 800 میلیون ریال و از محل اعتبارات استانی و ملی بود.
وی خاطرنشان کرد: برخی از آثار تاریخی شامل مساجد ثبت شده آذربایجان شرقی که مرمت آنها به اتمام رسیده و آماده بهره برداری هستند همزمان با دهه مارک فجر بهره برداری از آنها آغاز خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما