تجدید میثاق عاشقان اهل بیت با آقا علی عباس(ع) و شاهزاده محمد در بادرود

28 صفر هر سال میعادگاه عزاداری و سوگواری هزاران عاشق اهل بیت در حرم آقا علی عباس(ع) و شاهزاده محمد در بادرود است.

به گزارش خبرنگار شبستان از اصفهان، چهل و هشت روز بعد از شهادت حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) در بادرود که مصادف با رحلت پیامبر اعظم (ص )و شهادت امام حسن مجتبی(ع) است به روز «چهل هشتم» معروف و مشهور است.


در این روز خاص جمعیت از سراسر کشور به ویژه شهرهای اطراف به پابوس زیارت حضرت آقاعلی عباس و شاهزاده محمد رهسپار می شوند تا بادرود یکی از روزهای خاص تاریخیش را نظاره کند.


گرچه مراسم گرامیداشت ارتحال پیامبر مکرم اسلام و شهادت امام حسن مجتبی در تمامی شهرهای کشور برگزار می شود اما در بادرود این روز به صورت یک روز خاص در تقویم این سرزمین گنجانده شده است. بد نیست علت این واقعه تاریخی را با استناد به معتبرترین «زندگینامه حضرت آقاعلی عباس »که توسط «حضرت آیت الله امامت کاشانی» چاپ و انتشار یافته بررسی کنیم.


حضرت امام رضا(ع) برادر تنی حضرت آقاعلی عباس وشاهزاده محد در روز آخر ماه صفر سال 203 قمری به زهر مأمون جفا پیشه در طوس به شهادت رسید. خبر شهادت آن امام همام 17 روز بعد یعنی در روز چهارشنبه 17 ربیع الاول 203 قمری به حضرت آقاعلی عباس و یارانش در بادرود رسید. این بزرگواران که از راه اهواز به ایران وارد شده و پس از طی مسیر از نهاوند و ساوه به قم و سپس کاشان آمده بودند مدت 17 شبانه روز هم میهمان عبدالجبار طبرسی حکمران کاشان بودند و سپس از طریق ابوزیدآباد فعلی راه یزدلان را طی و به بادرود رسیدند و خبر شهادت امام رضا را در 17 ربیع الاول در این خطه دریافت کردند.


مردم و حکمفرمای بادرود که از عاشقان به اهل بیت بودند مدت 40 شبانه روز به طرز شایسته ای از آنان پذیرائی می کنند. بعد از برگزاری مراسم باشکوه اربعین امام رضا در بادرود در سال 203 قمری (1228 سال قبل) آنان به قصد انتقام خون به ناحق ریخته برادر خویش امام رضا از راه کویر عازم طوس می شوند و سپس در روز 14 جمادی الاول 203 هجری قمری، یعنی 74 روز پس از شهادت امام رضا، حضرت آقا علی عباس و شاهزاده محمد و جمعی از یارانش که برخی از اهالی بادرود و اطراف بودند با لشگریان مأمون که از طوس به این خطه آمده بودند درگیر و تمامی یاران آن امامزادگان که «حسن نراقی مورخ معاصر» در کتاب «آثار تاریخی کاشان و نطنز» تعداد آنان را 12 نفر ذکر کرده به شهادت می رسند و پس از درگیری شدید ابتداء شاهزاده محمد که برادر کوچکتر بوده و سپس آقا علی عباس به طور مظلومانه ای به شهادت می رسند.
 

اما به نقل ارقام ذکر شده حضرت آقا علی عباس و شاهزاده محمد بایستی در روز 28 صفر به بادرود وارد شده باشند که یکی از علل ازدحام بیش از حد زائران و مجاوران به این امامزاده در روز خاص بیست هشت صفر را تجدید عهد و پیمان مردم این منطقه با امامزادگان آقا علی عباس و محمد در روز 28 صفر ذکر کرد .


پایان پیام/
 

کد خبر 101107

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha