به گزارش خبرگزاری شبستان، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در همایش اقتدار نرم پلیس و امنیت نرم افزاری در افق برنامه پنجم توسعه گفت: تعبیر قدرت نرم، اقتدار نرم و امنیت نرم افزاری که به تازگی وارد ادبیات امنیتی شده و نشان می دهد که ما درحال گذر از مفهوم گذشته امنیت و رسیدن به مفهوم آینده امنیت هستیم. همچنین استفاده از مطالعات جهانی و کشورهای دیگر می تواند به ما کمک موثری کند اما باید مراقب باشیم به صورت تقلیدی این واژه ها را نپذیریم.
رضایی یادآورشد: در سند چشم انداز 1404 ایران جامعه ای امن، مستقل و مقتدر با سامانه دفاعی که بازدارندگی در مقابل تهدیدات خارجی داشته و در داخل کشور پیوستگی مردم و حکومت را نیر دارا باشد، عنوان شده است، بنابراین 2 کانون اساسی بازدارندگی و پیوستگی 2 روی سکه تولید قدرتی است که ما را می تواند امن، مستقل و مقتدر نگه دارد.
دبیر مجتمع تشخیص مصلحت نظام، پیوستگی مردم با حکومت را یک مسئله مهم و جدی دانست و افزود: سابقه تاریخی ما نشان می دهد که ما در این زمینه تجارب بسیار با ارزشی هم در جریان انقلاب و دفاع مقدس و هم در اداره کشور داریم.
وی تاکیدکرد: مهم این است که این پیوستگی تضعیف نشود و مراقبت شود تا پیوستگی ها تولید شود، چراکه پیوستگی یک مسئله ذخیره شده نیست و مدام از آن کم می شود و باید به آن اضافه کرد، بنابرین ما باید روز به روز به این پیوستگی اضافه کنیم.
رضایی خاطرنشان کرد: پیوستگی مردم با حکومت در سایه نظم پایدار، ولایت فقیه، مردم سالاری دینی، عدالت و آزادی و اقتدار نرم است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظامی گفت: اقتدار نرم را می توان اعمال قدرتی دانست که هم مشروع باشد یعنی پایه های قانونی و حقوقی قوی داشته باشد هم مقبول باشد، یعنی از حمایت های مردمی برخوردار باشد.
وی بااشاره به اینکه در اقتدار نرم چند مسئله مهم است، افزود: یکی اینکه قدرت نرم تولید، بکارگیری و با سایر بخش های دیگر هماهنگ شود و دیگر اینکه اقتدار نرم باید موجب امنیت و آرامش همراه با رضایتمندی جمعی باشد. یعنی امنیت همراه با هزینه های کم، مقبولیت عمومی و جذابیت که برای رسیدن به چنین وضعیتی باید اقتدار نرم مبتنی بر مردمی بودن، الهی بودن و تدبیر و عقلانیت استوار باشد.
به گفته دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظامی، امنیت باید دارای 3 مولفه امنیت با مردم، امنیت برای مردم، امنیت برای رضایت الهی با شیوه های الهی مانند حفظ اقتدار و حیثیت نظام اسلامی باشد.
وی بااشاره به اینکه برای اعمال اقتدار نرم در حوزه وظایف نیروی انتظامی باید به 3 شعار اساسی فوق توجه داشت، خاطرنشان کرد: اقتدار هوشمند، موثر و کم هزینه با شناسایی اطلاعات، راهبردهای عملیاتی، طراحی تاکتیک و تکنیک ها و انتقال تجربه ها و دانش ازجمله این وظایف است.
رضایی افزود: ما نیازمند تدوین نظام امنیت اجتماعی ایران هستیم و منظور از نظام امنیت اجتماعی یعنی یکپارچه سازی تمامی فعالیت های ملی، بخشی، گروهی و فردی را شامل می شود که هم موجب تولید قدرت نرم و هم بکارگیری درست قدرت نرم و هماهنگ سازی آن با سایر بخش ها می شود که به آن نظام اجتماعی امن می گوییم و این نظام هر 5 سال یکبار باید عوض شود.
رضایی بر تقویت بخش های محیط شناسی خارجی، تقویت بخش های محیط شناسی داخلی، حضور جدی تر نیروی انتظامی در برنامه ریزی های ملی، همکاری های منطقه ای و بین المللی و تلاش مجلس در ایجاد پلیس اسلامی تاکیدکرد.
رضایی تاکیدکرد: ما مرتب باید در حال نوسازی به سر ببریم، ارزش ها را در نهادهای حکومتی تقویت کنیم و رابطه مردم را نیز با حکومت تقویت کنیم.
شایان ذکر است، همایش اقتدار نرم پلیس و امنیت نرم افزاری در افق برنامه پنجم چهارشنبه 28 دی در سالن اجتماعات کوثر ستاد ناجا برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما