به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، ولادت با سعادت حضرت زینب(س) بهانهای شد سراغ یکی از حوزههای علمیه استان تهران برویم که به نام مقدس حضرت زینب(س) مزین است.حوزه علمیه حضرت زینب(س) شاهد یکی از مدارس علمیه خواهران استان تهران است که سال ۱۳۷۲ توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران تاسیس شد. ساختمان حوزه علمیه دارای سه طبقه است که دفاتر اداری، دفتر کادر آموزشی. پژوهشی، فرهنگی، اداری مالی، مشاور، اتاق اساتید و دفتر مدیر و سالن نمازخانه و آمفی تئاتر در طبقه دوم قرار دارد و طبقه سوم شامل 7 کلاس آموزشی، اتاق سایت و کتابخانه است، پس از ورود به حوزه علمیه در دفتر خانم لیلا امراللهی به عنوان مدیر حوزه علمیه حضور پیدا میکنیم و با ایشان درباره حوزه علمیه حضرت زینب(س) به گفتگو میپردازیم که با هم آن را میخوانیم:
لیلا امراللهی مدیر حوزه علمیه حضرت زینب(س) در گفتوگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، درباره تاریخچه حوزه علمیه حضرت زینب(س)، بیان کرد: حوزه علمیه حضرت زینب(س) شاهد از سال 1372 به شکل آزاد و غیر مصوب فعالیّت خود را با هدف انجام فعالیّت های فرهنگی و آموزش دروس حوزوی جهت آموزش بانوان با مدیریت سرکار خانم حیدری از نیروهای آموزش و پرورش شروع به کار کرده است.
وی افزود: مؤسس این مجموعه بنیاد شهید و امور ایثارگران و نماینده مؤسس جناب آقای محمّد مهدی رضایی بوده است.
مدیر حوزه علمیه حضرت زینب(س) ادامه داد: پس از طرح مصوبسازی مدارس علمیه خواهران، این واحد آموزشی نیز گزینش شده و با مجوز مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در مقطع کارشناسی (سطح۲) با مدیریت سرکار خانم والینژاد از مادران بزرگوار شاهد ادامه فعالیّت میدهد.
امراللهی درباره هزینه های جاری حوزه علمیه حضرت زینب(س) بیان کرد: از ابتدا با همکاری بنیاد شهید و پس از مصوب شدن مدرسه علمیه مقطع سطح ۲ با مشارکت مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران تأمین میشود. در ابتدا گزینش و پذیرش طلاب با صلاحدید و نظر مدیریت محترم و بعد از مصوب شدن، طبق قوانین و استانداردهای آموزشی ابلاغ شده از سوی مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران انجام میپذیرد.
وی درباره دوره های پذیرش طلاب در مقطع کارشناسی، اظهار کرد: در مقطع کارشناسی برای دوره حضوری تمام وقت، پاره وقت و دوره نیمه حضوری تعریف شده است که پذیرش طلاب شاهد و ایثارگر در اولویت این واحد آموزشی است.
مدیر حوزههای علمیه حضرت زینب(س) درباره تعداد طلاب و اساتید این حوزه علمیه گفت: هم اکنون حدود ۹۵ طلبه مشغول به تحصیل، بالای ۵۰ نفر مبلغ و ۱۶ استاد زن دارد، این واحد حوزوی دارای 4 معاونت آموزشی، فرهنگی، پژوهشی، اداری، مالی و همچنین کاربر اتوماسیون و یک کتابدار بوده که فعالیّت های آموزشی، فرهنگی و پژوهشی خود را در دو نیمسال مهر و بهمن در قالب برنامههای مختلف به طلاب ارائه میدهد.
امراللهی درباره برنامههای آموزشی حوزه علمیه حضرت زینب(س) ابراز کرد: برگزاری واحدهای درسی تعریف شده در مقطع کارشناسی در پایههای اوّل تا پنجم، برگزاری کارگاهای آموزشی مکمل واحدهای درسی، برگزاری کلاسهای عمومی و آموزش دینی نظیر روانخوانی و تجوید قرآن، تفسیر موضوعی، مترجمی زبان قرآن و ... از جمله برنامههای آموزشی ما است که برای عموم مردم برگزار میشود و با استقبال خوبی از اهالی شهرک فجر و شهرکهای همجوار روبه رو شده است.
وی افزود: برای تأمین اساتید کلاسهای جانبی از ظرفیتهای خوب داخل شهرک فجر نیز استفاده میشود.
مدیر حوزه علمیه حضرت زینب(س) درباره برنامههای فرهنگی این حوزه علمیه اظهار کرد: برگزاری برنامههای مناسبتی به شکل سخنرانی، نماهنگ و تئاتر و بازدید از خانوادههای شاهد و ایثارگر شهرک، تقدیر و تشکر از مادران و همسران شهدا و ...، برگزاری اردوهای سیاحتی و زیارتی، برگزاری مسابقات قرآنی، ورزشی، جشنواره غذا و هنرهای دستی خانگی از جمله برنامههای فرهنگی ما است که غالباً از اهالی شهرک برای شرکت در برنامههای فرهنگی از طریق بیلبوردهای تبلیغاتی شهرک و ارسال پیامک دعوت به عمل میآید.
امراللهی ادامه داد: از سال 1395 با تدابیر و برنامهریزیهای انجام شده، فعالیّتهای جانبی واحد فرهنگی برای عموم مردم گسترش یافت که از جمله آنها برگزاری کلاسهای آموزشی و هنری نظیر آموزش ویترای، خوشنویسی، خیاطی، قالیبافی، مهارتهای زندگی، آشپزی، میوهآرایی و کلاسهای حفظ قرآن برای کودکان، تبلیغات چهره به چهره توسط طلاب در بوستانها و اماکن عمومی با موضوعات مختلف نظیر پذیرش حوزههای علمیه، حجاب، انتخابات و....است، برگزاری افطاری سالیانه به صورت عمومی و همچنین برگزاری مهد قرآنی سبب مشارکت و حضور هرچه بیشتر اهالی شهرک و خانوادههای معزز شهدا و ایثارگران در مدرسه علمیه گردیده است.
وی در زمینه برنامههای پژوهشی این حوزه علمیه عنوان کرد: برگزاری کارگاههای آموزشی روش تحقیق، طرح نامهنویسی و کلیه مراحل مربوط به نگارش پایاننامهنویسی، مقالهنویسی و برگزاری کارگاههای آموزشی مکمل پژوهشی نظیر دورههای مختلف آموزش کامپیوتر، کار با نرمافزارها، به روز کردن کتابخانه از طریق نرم افزار کاوش و غنیسازی آن، راه اندازی کتابخانه تخصّصی حضرت زینب(س)، برگزاری اردوهای پژوهشی نظیر بازدید از کتابخانههای مختلف و شرکت در همایشها و سمینارهای پژوهشی، برگزاری نمایشگاههای کتاب و نرمافزار و برگزاری کرسی آزاد اندیشی و همایش در مدرسه علمیه از جمله برنامههای پژوهشی این حوزه علمیه است.
مدیر حوزه علمیه حضرت زینب(س) با بیان اینکه از سیاستهای مهمّ این حوزه علمیه ارتقاء سطح آگاهی و فرهنگ دینی، اطّلاعات سیاسی و ... جوانان و بانوان شهرک فجر و شهرکهای اطراف است، گفت: در این راستا تدابیر خاصّی از جمله برگزاری برنامههای آموزشی عمومی، برپایی نمایشگاه، اجرای تئاتر و بازدید از خانوادههای شاهد و ایثارگر و مراکز مختلف و برنامههای متنوّع دیگری تدارک دیده شده و در حال اجرا است.
امراللهی درباره کتابخانه این حوزه علمیه اظهار کرد: در راستای سیاستهای ترویج فرهنگ کتابخوانی و مطالعه، کتابخانه حوزه حضرت زینب(س)شاهد افتخار دارد در حوزه تامین منابع اطلاعاتی مورد نیاز اقشار مختلف، به عنوان یکی از حلقههای مهم و پل ارتباطی بین کاربران و منابع اطلاعاتی، تمام توان و انرژی خود را بکار گیرد و بستری مناسب را فراهم نماید تا تمام مراجعه کنندگان بتوانند با دسترسی به منابع علمی و مذهبی و هنری و .....نیاز اطلاعاتی خود را مرتفع نمایند.
وی افزود: در کتابخانه این مرکز بالغ بر ۷۳۰۰ نسخه کتاب در زمینه های مختلف؛ تاریخ اسلام ،تفاسیر موضوعی قرآن،کتب فقهی، کتابهای مرجع، معجمهای فارسی و عربی فصیح و لغتنامههای جامع و کاربردی،کتب فلسفی و مباحث تربیتی موجود است.
مدیر حوزه علمیه حضرت زینب(س) ادامه داد: بخش جداگانه ای از این کتابخانه به کتابهایی با موضوع تخصصی حضرت زینب (س) تخصیص یافته که شامل ۱۱۴نسخه در ۵۳ عنوان است.
امراللهی بیان کرد: لازم به ذکر است که در این کتابخانه مجلات ویژه بانوان، آموزش نرم افزارهای کامپیوتری، هنری، تغذیه و ...نیز موجود است، این مرکز، علاوه بر طلاب محترم، امکان عضویت به صورت عضو آزاد را هم فراهم آورده است که متقاضیان محترم بتوانند برای عضویت در کتابخانه اقدام کنند.
مدیر حوزه علمیه حضرت زینب(س) درباره اثرگذاری نام ائمه(ع) از جمله حضرت زینب(س) بر روحیه طلاب، گفت: برای همه حوزههای علمیه نام ائمه اطهار(ع) انتخاب شده است، بر اساس تجربه بنده و فرمایشات بزرگان علوم اسلامی حوزه علمیه به امام زمان(عج) تعلق دارد و گویا افراد برای حضور در حوزه علمیه و آموزش در آن انتخاب میشوند.
وی افزود: گاهی برخی طلاب به هر دلیلی نتوانستند به تحصیل بپردازند اما برخی طلاب با وجود مشکلات فراوان به تحصیل میپردازند و جزء رتبههای برتر حوزه هستند. اگر طلاب قدر بدانند از اینکه انتخاب شدند در این عرصه خواهند ماند و خالصانه و برای خدمت به امام زمان(عج) به تحصیل ادامه خواهند داد.
نظر شما