مجید یاراحمدی، سرپرست پارک علم و فناوری لرستان به خبرنگار شبستان گفت: مراحل راه اندازی پردیس های پارک علم و فناوری لرستان در 5 شهر استان که متعاقبا نام این شهرها اعلام خواهد شد، دهه فجر آغاز می شود.
وی افزود: رایزنی با فرمانداران این شهرها انجام شده و خوشبختانه تمام فرمانداران اعلام آمادگی کرده اند و رغبت خوبی نشان داده اند و در ایام دهه مبارک فجر خبرهای مراحل آغاز راه اندازی 5 پردیس پارک را در 5 شهر استان خواهیم داشت با این وجود در جلسه آتی با فرمانداران نتایج کار نهایی خواهد شد.
یاراحمدی اظهار داشت: عملیات احداث این پردیس ها پس از واگذاری زمین های مورد نیاز توسط فرمانداران آغاز می شود و پیش بینی می کنیم که بتوانیم تا پایان سال پنج پروژه پردیس های پارک علم و فناوری استان را برای بررسی به کمیسیون ماده 215 برنامه پنجم توسعه ارسال کنیم با این حال فعالیت این پردیس ها در ساختمان های اجاره ای و یا اهدایی شروع می شود.
سرپرست پارک علم و فناوری لرستان عنوان کرد: این پردیس های شعبه هایی از پارک علم و فن آوری استان هستند که با توجه به مزیت نسبی این شهرستان ها فعالیت خواهند کرد.
یاراحمدی اظهار داشت: 80 درصد فعالیت های اصلی پارک علم و فن آوری در استان در زمینه فعالیت های کشاورزی، دامپروری، کانی های غیرفلزی، گیاهان دارویی و داروهای گیاهی، صنایع غذایی باستان شناسی، دانش های نوین و همگرا مانند فن آوری اطلاعات، بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی و علوم اعصاب شناختی است که در پردیس های شهرستانی نیز همین فرآیند البته بر اساس مزیت های نسبی مناطق، دنبال خواهد شد با این وجود 20 درصد از فعالیت ها نیز به سایر حوزه های اختصاص یاقته است.
وی با اذعان به اینکه پارک علم و فن آوری استان لرستان از 20 خرداد 90 که موافقت اصولی پارک را اخذ کرده ایم فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرده است با این حال هنوز افتتاح آن انجام نشده، اضافه کرد: تعمیر و تجهیز ساختمان پارک علم وفن آوری با 2 هزار متر مربع زیربنا در چهار طبقه که تامین اعتبار تعمییر و تجهیز این ساختمان که متعلق به دانشگاه لرستان است و برای مدت سه سال به طور رایگان در اختیار پارک علم و فن آوری استان قرار گرفته توسط استانداری لرستان انجام شده است.
یاراحمدی تصریح کرد: پارک علم و فناوری لرستان تنها پارکی است که در دو سال گذشته موافقت اصولی گرفته و دارای ردیف بودجه مستقل هزینه ای و عمرانی به صورت ملی است به طوری که پارک هایی که حتی یک سال قبل از لرستان موافقت اصولی را گرفته اند هنوز نتوانسته اند این مشکل را حل کنند و حتی برای سال 91 هم این مشکل برای این پارک ها حل نشده است و اختصاص بودجه مستقل هزینه ای و عمرانی به صورت ملی تنها با پیگیری در خصوص لرستان تحقق یافته است.
سرپرست پارک علم و فناوری لرستان گفت: اعتبارات پارک علم و فن آوری استان لرستان به صورت ملی تخصیص می یابد ودر جدول لایحه سال 91 هم آمده است البته این در حالی است که در ابتدا تامین بودجه های پارک را از محل منابع دولتی استانی تعیین کرده بودند اما با پیگیری های غریب به 10 شبانه روز در معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی نهاد ریاست جمهوری تنها دستگاهی بودیم که توانستیم نظر این معاونت را جلب و تخصیص اعتبارات را ملی کنیم.
وی افزود: بودجه 91-90 هنوز ابلاغ نشده اما نزدیک به یک و نیم میلیارد تومان بودجه هزینه ای و چهار میلیارد بودجه عمرانی پیش بینی شده است که بودجه عمرانی در سه مرحله واگذار می شود.
یاراحمدی ادامه داد: بودجه عمرانی در راستای احداث ساختمان مرکزی پارک علم و فن آوری استان به مساحت پنج هزار متر مربع واقع در کمالوند که از سال 91 احداث آن آغاز می شود به منظور آماده سازی برای واگذاری به شرکت های دانش بنیان هزینه می شود و در حال حاضر نیززمین پارک جهت احداث ساختمان آماده واگذاری به پیمانکار است.
وی با اذعان به اینکه ماموریت و رسالت پارک علم و فن آوری ایجاد اشتغال و استفاده از ظرفیت های علمی برای نجات ساختارهای اقتصادی و صنعتی است که از بعد علمی حمایت نشده اند، تصریح کرد: به عنوان نمونه باستان شناسی یکی از این بخش ها است و دلیل اصلی که ما در قالب مرکز رشد باستان شناسی به این حوزه ورود ورود پیدا کرده ایم عدم به کارگیری علوم نوین و تکنولوژی های نوین در ارتقای بستر باستان شناسی در لرستان است.
سرپرست پارک علم و فن آوری لرستان بیان داشت: 5 شرکت استان دارای مجوز واحد «تحقیق و توسعه» هستند و این در حالی است که یک هزار و 500 واحد صنعتی در استان لرستان وجود دارد که فقط در یک واحد بخش «تحیق و توسعه» فعال است و بقیه شرکت ها ندارند و یا اگر هم دارند فعال نیست.
پایان پیام/
نظر شما