به گزارش خبرگزاری شبستان، سید سلمان سامانی معاون هماهنگی و سخنگوی وزارت کشور با اشاره به اجرای قانون جدید تعیین تکلیف فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی غیر ایرانی اظهار کرد: مادران ایرانی مزدوج با مردان غیر ایرانی و خانواده هایشان همواره نگرانیهایی در خصوص تعیین تکلیف تابعیت فرزندان خود و برخورداری آنان از حقوق شهروندی داشتند از این رو به دنبال تصویب قانون مورد نظر بخشی از این نگرانیها مرتفع شد.
وی در ادامه افزود: وزارت کشور به عنوان متولی اصلی اجرای قانون و آیین نامه اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیر ایرانی و با توجه به لزوم پاسخگویی به مطالبه این بخش از جامعه ایرانی اقدامات مناسبی بخصوص در همکاری و هماهنگى دستگاههای ذیربط انجام داده است.
سخنگوی وزارت کشور تصریح کرد: وزارت کشور با تعریف فرایند یکپارچه برای اجرایی کردن قانون و آیین نامه با برگزاری جلسات متعدد کارشناسی با حضور نمایندگان دستگاههای مختلف و نظرخواهی از استانداریهای سراسر کشور شیوهنامه هماهنگی در اجرای آییننامه اعطای تابعیت ایران به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی را تصویب و جهت اجرا به دستگاههای ذیربط ابلاغ کرد.
سامانی ادامه داد: به منظور سهولت در ارائه خدمات به فرزندان دارای مادر ایرانی و همچنین رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی به دلیل شیوع بیماری کرونا نسبت به راه اندازی فرایند ثبت نام از متقاضیان در وب سایت اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی به آدرس www.bafia.ir برای تشکیل پرونده اقدام شده است.
معاون هماهنگی وزارت کشور یادآور شد: همچنین جهت تسریع و تسهیل در فرایند انجام کار و همچنین پیشگیری از تراکم جمعیت در ادارات کل اتباع و مهاجرین خارجی استانداریهای سراسر کشور و پیشگیری از گسترش بیماری کرونا تشکیل پرونده متقاضیان در استانهایی که دارای دفاتر خدمات اقامت و اشتغال اتباع خارجی هستند واگذار شده است و همچنین در استانهای فاقد دفاتر خدمات اقامت و اشتغال اتباع خارجی ترتیبی اتخاذ شده است تا علاوه بر اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی در مرکز استان فرمانداریها نیز بتوانند نسبت به دریافت مدارک و مستندات درخواست کنندگان و تکمیل و ارسال پرونده به استانداریها اقدام کنند.
سامانی تاکید کرد: با دستگاههای اجرایی از جمله مراجع امنیتی و سازمان ثبت احوال به منظور تسریع در انجام فرایند انجام استعلامها و پاسخ دادن به استانداریها تعامل بسیار خوبی برقرار شده است.
سخنگوی وزارت کشور یادآور شد: هرچند تشکیل و تکمیل پروندهها و انجام استعلامهای لازم بر اساس قانون دارای فرایند طولانی میباشد، اما الحمدالله تلاشهای دستگاههای ذیربط در راستای اجرایی کردن قانون مذکور و ارج نهادن به جایگاه و حقوق مادران ایرانی مزدوج با مردان غیر ایرانی و حل مشکلات آنان نتایج بسیار خوبی داشته است.
معاون هماهنگی وزارت کشور خاطرنشان کرد: از ابتدای ابلاغ آییننامه تاکنون تعداد حدود ۵۰ هزار نفر از فرزندان مادر ایرانی زیر ۱۸ سال و همچنین ۳۰ هزار نفر از فرزندان مادر ایرانی بالای ۱۸ سال در وب سایت مذکور ثبت نام کرده اند که تاکنون بیش از ۱۲ هزار پرونده تکمیل و برای استعلام ارسال شده است.
سامانی با بیان اینکه فراهم نبودن تمام مدارک و مستندات متقاضیان یکی از مهمترین عوامل کندی تشکیل پروندهها است، یادآور شد: اجرای قانون مذکور در فرآیندی که توضیح داده شد در سراسر کشور در حال انجام است و افراد مشمول قانون تعیین تکلیف فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیر ایرانی میتوانند طی فرآیند قانونی نسبت به دریافت تابعیت اقدام کنند.
نظر شما