خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد -مرتضی خواجوند: کانون های فرهنگی هنری از فراگیرترین نهادهای مسجدی در سراسر کشور هستند و در کنار بسیج ضمن فعالیت در زمینه نشر معارف قرآن کریم و چهارده معصوم (ع) و تقویت ارزش های انقلاب اسلامی، در حوزه خدمت رسانی به نیازمندان نیز فعالیت بسیار دارند. مهم نیست یک کانون فرهنگی هنری در مسجدی بزرگ در پایتخت یا در دل روستایی در نقطه صفر مرزی باشد آنچه مهم است همت بلند اعضای این کانون ها است که موانع را یکی پس از دیگری از سر راه برمی دارد تا همه گروه های مردم از برکات مساجد بهره مند شوند.
یکی از این کانون ها که در یکی از مستضعف ترین نقاط جنوب شهر تهران بسیار فعالانه عمل می کند، کانون فرهنگی هنری مسجد الاقصی (واقع در خیابان مولوی، خیابان ذکائی، خیابان قاسمی) است. خبرنگار ما در یکی از روزهای سرد فصل برگ ریزان در محل این مسجد حضور یافت و گزارشی از روند فعالیت های این کانون تهیه کرد که در ادامه می آید:
محلات مستضعفی که همت مسجدیها را برای ارتقای فرهنگی میطلبد
برای درک اهمیت زایدالوصف کانون فرهنگی هنری مسجد الاقصی باید ابتدا کمی با وضعیت فرهنگی و اقتصادی محلات سعادت و دروازه غار (نزدیک محله هرندی) اشاره شود. این محلات به دلایل مختلف که بحث درباره آنها خارج از مجال این گزارش است از نظر اقصادی و فرهنگی در بدترین شرایط ممکن هستند. به گفته خادم این مسجد، محله دروازه غار واقع در منطقه مولوی با آسیب های مختلف اجتماعی مواجه است و همین موضوع کار را برای مروجان و مبلغان دین بسیار سخت کرده است.
در چنین فضایی حجت الاسلام والمسلمین «غیاث الدین بهزاد قاسمی» که می توانست به درس و بحث خود در حوزه علمیه مکتب الصادق (ع) بپردازد و خود را درگیر چنین مشکلاتی نکند حدود دو سال پیش، امامت جماعت مسجد الاقصی را پذیرفت و چند ماه از فعالیت وی نگذشته بود که با تلاش های مستمر خود مجوز تاسیس کانون فرهنگی هنری این مسجد را از دبیرخانه ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان تهران دریافت کرد.
این کانون در بدو فعالیت های خود شناسایی خانواده های نیازمند را با همکاری هیئت امنای مسجد الاقصی در اولویت قرار داد. حجت الاسلام والمسمین قاسمی در این باره به خبرنگار شبستان گفت: وقتی فعالیت این مسجد پس از ساخت ساختمان جدید آن در سال 1397 شروع شد، حدود 30 نفر از نوجوانان ۱۷-۱۸ تا ۲۰ ساله عضو کانون را را مسئول شناسایی این خانواده ها قرار دادیم تا ابتدا نیازهایشان برطرف شود بعد برای تبلیغ دین سراغ آنها برویم.
توزیع هفتگی غذای گرم میان نیازمندان
به همت هیئت امنا، هیئت حضرت سیدالشهدا (ع) قریه «زیوه (اردبیلی های مقیم تهران)» و کانون فرهنگی هنری مسجد الاقصی 50 نیازمند به صورت مستمر از کمک های مومنانه این مسجد استفاده می کنند. هر پنجشنبه نیز با تلاش 180 نفر از فعالان همین نهادها چند صد پرس غذای گرم طبخ و میان نیازمندان محلات سعادت و دروازه غار توزیع می شود.
وقتی سر و کله ویروس منحوس کرونا پیدا شد تلاش های اعضای کانون فرهنگی هنری مسجد الاقصی افزایش یافت که گام نخست، مشارکت با هیئت امنا و فعالان هیئت حضرت سیدالشهدا (ع) زیوه ای های مقیم مرکز در ضدعفونی کردن بخش های مختلف محلات سعادت و دروازه غار است به طوری که به گفته «مجید شهاب» خادم این مسجد که اهل گیلان است، هیچ خانه و مغازه و مکان عمومی در این محلات وجود ندارد که اهالی هنری مسجد الاقصی ضد عفونی نکرده باشند.
ضد عفونی کردن تک تک خانه ها و مغازه های محله دروازه غار به همت کانونها
اقدام بعدی اهالی کانون فرهنگی هنری و سایر فعالان مسجد الاقصی توزیع ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده میان نمازگزاران این مسجد و اهالی محلات دروازه غار و سعادت و نیازمندان منطقه مولوی شهر تهران است که به گفته «محمد علی محمدی» از اعضای هیئت امنای مسجد الاقصی، تاکنون بیش از 10 هزار عدد از اقلام و لوازم بهداشتی میان گروه ها توزیع شده است.
کار جالب دیگری که اعضای کانون فرهنگی هنری مسجد الاقصی انجام دادند هماهنگی با چند بقالی (سوپر مارکت) برای تحویل دادن خرید ساکنان این محلات در منازل شان است که با استقبال خوبی از سوی مردم به ویژه کهنسالان همراه شد.
کمک مومنانه کانون فرهنگی هنری مسجد الاقصی به نیازمندان منطقه مولوی
فعالیت کانون فرهنگی هنری مسجد الاقصی در دوره شیوع ویروس کرونا با همراهی گروهی از دانشجویان دانشگاه تهران در تهیه و توزیع بسته های ارزاق، پوشاک و کارت های هدیه میان نیازمندان به اوج خود رسید. به گفته «پناهی» یکی از اعضای هیئت امنای مسجد الاقصی و از فعالان هیئت زنجیرزنان حضرت سیدالشهدا (ع) تاکنون بیش از هزار عدد از این کمک ها میان نیازمندان توزیع شده است. نکته مهم در این خدمت رسانی ها توزیع حدود 100 عدد کاپشن میان کودکان و نوجوانان محلات سعادت و دروازه غار و همچنین توزیع گوشت و مرغ میان نیازمندان در شش نوبت بود.
اعضای کانون فرهنگی هنری مسجد الاقصی در چند نوبت بسته های بهداشتی و تعذیه ای همچون ماسک، دستکش، مواد ضد عفونی کننده، خرما، عسل و آبمیوه طبیعی در اختیار بیماران مبتلا به کرونا قرار دادند و مرتب از احوال این بیماران نیز جویا می شوند.
بزرگداشت شهید فخری زاده توسط بچههای مسجد
کانون فرهنگی هنری مسجد الاقصی در کنار تمام فعالیت های خود توجه ویژه ای به پاسداشت شهدا و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در میان نمازگزاران و مردم منطقه مولوی دارد که بر همین اساس، در هفته دفاع مقدس امسال، نمایشگاه عکس را در فضای این مسجد برپا کرد. همچنین از طریق شبکه های اجتماعی این خانه خدا مراسم بزرگداشت شهید محسن فخری زاده، دانشمند حوزه هسته ای و دفاعی کشورمان را برگزار کردند. عکس و نام شهید محمد فریدونی زیوه نیز بر دیوار این مسجد نقش بسته است.
یکی از کارهای مهم دیگر کانون فرهنگی هنری مسجد الاقصی همکاری با مجمع استادان و نخبگان حوزه علمیه استان تهران برای ویزیت رایگان اهالی محلات سعادت و دروازه غار است که طی آن قرار است هر هفته یکی از پزشکان بسیجی که از سوی این مجمع هماهنگ می شود با حضور در محل این مسجد، این کار را انجام دهد.
سخن آخر اینکه، اعضای کانون فرهنگی هنری مسجد الاقصی کوشیده اند به خوبی جای خالی پایگاه مقاومت بسیج را که به گفته حجت الاسلام والمسلمین قاسمی به شدت در این مسجد احساس می شود، پر کنند به گفته این روحانی، اگر تلاش اعضای این کانون نباشد، کار این مسجد لنگ می زند. البته باید گفت که اهالی قریه زیوه استان اردبیل به ویژه هیئت حضرت سیدالشهدا (ع) که برخی از آنان از بازاریان شهر تهران هستند، بخش عمده هزینه برگزاری برنامه های مختلف این مسجد و کانون را تقبل کرده اند. به هر روی محله ای که در برخی از ساعات شبانه روز به راحتی نمی توان در آن رفت و آمد کرد به همت بچه های مسجد، مرکز خدمت رسانی به نیازمندان و پاسداشت شهدایی همچون سردار قاسم سلیمانی و محسن فخری زاده شده است.
نظر شما